DOSKONALE op het EC in Blanes en WK in Eindhoven

0

Zoals bekend had Doskonale zich op de selectiewedstrijd van de KNMO/NTSB geplaatst voor deelname aan het EC in Blanes Spanje. Deze heeft van 6 juli t/m 10 juli plaatsgevonden. Doskonale mocht zich daar meten met atleten uit 15 verschillende landen. Deze European Cup had eigenlijk in 2020 plaats moeten vinden maar door corona was dat twee jaar lang niet mogelijk. De wedstrijd vond plaats in de olympische sportaccommodatie in Blanes, waar helaas de airco het liet afweten.

Om in alle rust daar aan te beginnen had Doskonale ervoor gekozen om op zaterdag 2 juli met 24 personen te vertrekken. Dinsdag was de muziektest en even wennen aan de sporthal, waar dinsdagavond de opening van het evenement plaatsvond.

Alle optredens waren gepland van 9 tot 18 uur. Dit was met een zaal zonder airco en een buitentemperatuur van meer dan 35 graden een hele opgaaf.

De optredens van Doskonale waren gespreid over woensdag donderdag en vrijdag. De routines van de solisten en het duo waren van een zeer hoog niveau, helaas waren andere landen net iets beter. Hierdoor viel Doskonale net buiten de top 10, waardoor geen plaatsing voor de finale. Shallienne had zich geplaatst voor de finale in haar categorie en eindigde daar op een mooie 9e plaats. Ook de beide teams eindigden op een mooie 13e plaats. Al met al een enorme ervaring voor alle meiden en nu doorgroeien naar de volgende EC.

Vanaf deze plaats willen wij alle mensen bedanken die ons de laatste maanden hebben gesteund bij al onze activiteiten om deze deelname te kunnen bekostigen.

Ook vond er 28 juli t/m 31 juli in Eindhoven het WK Twirl van de NBTA plaats, Nederland had daar buiten enkele solisten ook een Pom Pom groep van 56 personen, deze groep bestond uit verschillende leden van diverse Nederlandse verenigingen, ook Doskonale had een lid waar daar aan deelnaam nl. Shallienne Provence. Deze groep behaalde Brons en moest alleen USA en Frankrijk voor laten. Dit was een geweldige prestatie. Het deelnemen aan een EK of een WK is op zich al een enorme prestatie: iedereen gefeliciteerd.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter