Zonovergoten jubileumconcert BSUR op de Haagsemarkt

0

Popkoor BSUR bestond vorig jaar 30 jaar, maar vanwege de beperkingen die toen golden kon het niet gevierd worden met het publiek. Dat heeft het circa 50 leden tellende popkoor vandaag helemaal goed gemaakt. Zij trakteerden het grote publiek op een mooi jubileumconcert, in samenwerking met het jongerenkoor Princenhage. 

De eerste set was voor BSUR zelf. Het eerste nummer was meteen een jubileum-klapper: Singing in de Koe. Daarna ging het van Blöf , naar de Dijk naar zelfs een klassieker als Stairway to Heaven. En dat alles begeleid door de eigen band van BSUR. 
Tijdens de pauze was het de beurt aan het jongerenkoor Princenhage die veel lof oogsten met hun optreden. Qua grootte heeft het jongerenkoor in de loop der jaren misschien een klein beetje ingeboet, maar zeker niet qua enthousiasme, repertoire en kwaliteit. 

De afsluiting was voor weer BSUR, die nog zo’n 10 nummers brachten. Eén van de nummers was Perfect Day. Hoe toepasselijk, want dat was het zeker. BSUR is in topvorm en onder dirigent Steven van Gool is de kwaliteit en enthousiasme gewoon zeer goed te noemen. De afsluiter was Brabant van Guus Meewis. En dan realiseer je jezelf weer dat je op één van de mooiste dorpspleinen zit van Brabant, met een heerlijk koor en een heerlijk zonnetje. Wat wil je nog meer. 

Armin Floren

 
 
Delen

Over de auteur

Reageren is niet meer mogelijk.