Accordeonvirtuoos Dwayne Verheyden in het BierreclameMuseum

0

Zondag 17 juli een optreden van de Nederlandse Flaco Jimenez, de accordeonvirtuoos Dwayne Verheyden

Als je 17 bent en de grote Flaco Jimenez komt je ongevraagd adviseren, dan zit je muzikaal op de goede weg. Als je één jaar later in de Verenigde Staten een album mag opnemen onder supervisie van de keizer van de Tex Mex sta je aan het begin van een mooie carrière. Zo begon de muziekcarrière van Dwayne Verheyden uit het Limburgse Montfort. Dwayne (1991) is al heel jong in de ban van muziek, vooral tex-mex. Intussen heeft hij een veelzijdig repertoire opgebouwd, variërend van Tex-Mex tot blues, rock, country en walsen. Flaco Jimenez is en blijft zijn grote voorbeeld.

Tegenwoordig woont hij in Mexico en speelt hij met de groten der aarde, zoals de Texas Tornados, The Mavericks en meer. Ook in Europa breekt hij door: bekende muziekcafés en festivals zijn voor hem bekend terrein. Kijk bv op YouTube!

Tex-Mex/Conjunto is van origine een smeltkroes van ver-mexicaanste dansmuziek, waaronder polka’s uit Duitsland en Polen, walsen van beroemde Oostenrijkse componisten, redova’s, chottisches en huapango’s. Dit optreden is dan ook een soort explosie van Tex Mex muziek op het podium! Het repertoire bestaat uit nummers van onder andere Flaco Jimenez, Freddy Fender, Texas Tornados en The Mavericks

Dwayne vergeet echter ook zijn Nederlandse fans niet. Deze Zuid-Amerikaans Limburgse muziekgrootheid zal er zeker een warm Zuid-Amerikaans feestje van maken!

Het optreden begint rond de klok van 17 uur en is natuurlijk gratis toegankelijk.

Kijk voor meer info op www.bierreclamemuseum.nl of www.dwayne-verheyden.nl

Graag tot 17 juli in het Bierreclame Museum, Haagweg 375

076-5220975

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter