Vrijmarkt – Braderie Princenhage – zondag 22 mei

0

Na twee jaar corona is het moment van de 29e vrijmarkt in Princenhage aangebroken, een echte traditie en die blijft! Vroeg uit de veren om in bijna recordtempo een kraampje op te bouwen en te bemensen. De meeste humeuren en gelukkig ook vaak het weer, staan ingesteld op een zonnige dag: Het is weer Vrijmarkt!

Al ruim voor het officiële begin om 7 uur klinkt een steeds sterker aanzwellend gonzend geluid door de straten van Princenhage. De honderden standplaatsen waren ook dit jaar in een recordtempo verhuurd aan mensen uit Princenhage en Breda, maar ook ver daar buiten en zelfs van over de landsgrenzen. Het enthousiasme van de mensen die mee willen doen, is enorm.

Dankzij de vele handen van enthousiaste vrijwilligers die de organisatoren Peter Remie en Jan Hemmer wordt toegestoken, blijft het mogelijk om de steeds intensievere werkzaamheden en uitvoering van de geldende regels naar behoren uit te voeren om de Vrijmarkt en ook de braderie te organiseren. Tweede hands, curiosa of antiek, veel spulletjes zullen weer van eigenaar wisselen op deze dag.

Nieuwe spullen kunt u vinden op de Braderie op deze dag, dat is op de Vrijmarkt niet toegestaan!

  • De Vrijmarkt zal rond ongeveer 07.00 uur beginnen. De Haagweg, Esserstraat en –plein, Dreef, Posthoornstraat, Nieuwe Heilaarstraat staan weer lekker vol. Zo komen mensen in een rondlopend traject alle stands en kraampjes tegen van de Vrijmarkt en de Braderie die rond de Haagsemarkt is opgesteld!
  • Aansluiten zonder inschrijving op het parcours is niet mogelijk, niet in de laatste plaats uit veiligheidsoverweging. Dat geldt ook voor de verkoop van etenswaren zonder benodigde vergunningen. Forse boetes van overheidswegen en inpakken zijn de gevolgen.
  • De Kindermarkt (gratis inschrijven) is dit jaar weer ingedeeld op het grasveld aan de Posthoornstraat: dit is veiliger en overzichtelijker voor de ouders en de kinderen (voor meer info bel 076-5144992).
  • Er zal genoeg lekkers aan eten en drinken te verkrijgen zijn bij de verschillende horecagelegenheden aan de route, maar ook bij de verschillende friet-/ fruit-/ suikerspin-/loempiawagens.
  • De Vrijmarkt zal tot ongeveer 17:00 duren, dus tot dan zijn de genoemde straten afgesloten voor doorgaand verkeer. De stadsbussen rijden volgens een aangepaste route.
  • Er natuurlijk fietsenstallingen: op de Haagweg/ Tuinzigtlaan en Esserstraat /Dreef. Maak hier alstublieft gebruik van!! Want een goede parkeerplaats op die dag is redelijk moeilijk te vinden!

Vergeet ‘m niet: Zondag 22 mei en u bent daarbij!!!

Voor eventuele vragen of informatie kunt u ons bellen: 076-5220975 of 076-5144992 of kijk op de site www.vrijmarkt-princenhage.nl.

Braderie
Zondag 22 mei is er natuurlijk weer de braderie op en om de Haagsemarkt. De braderie is open van 10.00 – 17.00 uur.
Vanaf 16.00u een LIVE muziekprogramma met DJ Elton Van Den Maagdenberg, Blaaskapel Bende Betoeterd en optredens van David van Oosterhout, Marlane & Tommy Lips
 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter