10e Princenhaagse Kampioenschap Eierwerpen

0

Maandag 18 april was het na twee jaar eindelijk weer zover. De tweede paasdag was zonovergoten en de eieren werden tevoorschijn gehaald. Stichting Evenementen Princenhage organiseerde voor de tiende keer het Princenhaagse Kampioenschap eierwerpen. Om 12.00 uur ging het van start met de jeugd (groep 6, 7 en 8). Vervolgens werd het geheel opgeluisterd met een opening door Burgemeester Depla en de demissionaire wethouders Boaz Adank en Daan Quaars die de kans kreeg om ook eieren te vangen, hij deed dit niet onverdienstelijk. Daarna begon het overvolle programma met 50 teams. Waarvan slechts één team sneuvelde in de eerste ronde. De tweede ronde ging gelijk 5 meter verder… etc. Zes teams haalden de afstand van 26 meter. Uiteindelijk bleven er drie teams over. De winnaars ‘De lege eierschappen’ haalden een niet te onderschatten afstand van 27 meter. Het record van 37 meter blijft dus in de boeken. 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter