Het papieren wijkblad STOPT

0

Beste trouwe lezer,

Het is helaas echt waar. Het papieren wijkblad, dat al meer dan 55 jaar wekelijks op donderdag op uw deurmat ligt, houdt op te bestaan. Op donderdag 12 mei verschijnt de allerlaatste papieren editie.

U weet wellicht dat het wijkblad al enige tijd kampt met uitdagingen op financieel vlak. Onze voorkeur gaat uit naar een wekelijkse uitgave van minimaal 12 pagina’s. Hiervoor hebben wij minimaal 5 pagina’s advertenties nodig. Dit lukt al tijden niet meer. Dat merkt u ook. Het wijkblad wordt dunner en minder gevuld met inhoudelijke artikelen. Een ontwikkeling die niet goed is.

Om een wijkblad te vullen zijn wij 100% afhankelijk van advertentie inkomsten en giften.

Inkomsten vanuit onze huidige trouwe sponsoren en losse adverteerders vanuit Princenhage maar ook zeker daarbuiten zijn helaas niet voldoende gebleken om structureel uit de kosten te komen. Jaarlijks hadden we ook onze “vriendenactie” onder de lezers. Dit werden er de afgelopen jaren steeds meer wat wij als compliment voor ons werk beschouwden.

Aan content hebben we meestal geen gebrek. Verenigingen en onze redacteuren leveren ruim voldoende content aan. Helaas moeten we iedere week inzenders teleurstellen omdat er geen ruimte voor is.

Omdat we u kwaliteit willen bieden en een interessant blad, hebben we het verdrietige besluit moeten nemen te stoppen met de papieren versie. We hebben het lang volgehouden, de coronatijd overleefd maar het is financieel te riskant om door te gaan. Uiteraard is onze beslissing overigens ook erg vervelend voor onze trouwe bezorgers, zij verliezen hierdoor hun bijbaantje

Online gaan we door!
Online gaan we natuurlijk door. Op onze website en de socials kunt u nog altijd de actuele nieuws berichten over Princenhage blijven volgen.

Met onze website/app  www.wijkbladprincenhage.net, 4.700 volgers op Facebook en 1.100 volgers op Instagram is ons bereik gelukkig nog steeds heel erg groot. We zijn bezig onze website en app volledig te vernieuwen, zodat u snel en helder op de hoogte kunt blijven van alles wat Princenhage bezig houdt.

Laatste papieren editie
In de laatste papieren editie, die op donderdag 12 mei verschijnt, blikken we uitgebreid terug op een tijdperk.

Voor de volledigheid: er verschijnt nog een wijkblad op donderdag 21 april en dan de laatste editie op 12 mei. Op 28 april en 5 mei verschijnt er geen wijkblad in verband met de meivakantie.

Grote dank!
Voor nu willen we u, als trouwe lezer en betrokken Princenhagenaar, ongelofelijk bedanken voor al uw steun, uw inzendingen en uw betrokkenheid bij onze papieren editie.

Voor u hebben wij dit al die jaren gedaan. En we gaan hiermee door, in een andere vorm, maar met hetzelfde groen-witte hart.

PS even praktisch: ons mailadres en tiplijn blijven gewoon bestaan en we blijven erg geïnteresseerd in uw inzendingen, schroom dus niet ons op de hoogte te houden!

Warme groet van de redactie

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter