NK Doskonale: 8x Goud (NK) , 6x Zilver en 1x Brons

0

Na 2 jaar eindelijk weer een gezamenlijk Nederlands Kampioenschap van de beide bonden KNMO en NTSB.

Doskonale had zich geplaatst met haar grote groep, het jeugdteam, 23 solisten en 4 duo’s. Zaterdag werd dus een lange dag met in totaal 212 optredens in de verschillende categorieën, waarvan 15 van Doskonale. Voor het jeugdteam en 6 solisten was het bijzonder spannend, omdat zij allen een nieuwe show hadden die zij nu voor het eerst in een wedstrijd lieten zien en allemaal in een nieuw pak.

Uiteindelijk was de prijsuitreikingen: deze dag bleek een goed begin van het NK.

GOUD voor Samantha Aarts en het duo Amber Donkers/Bianca vd Vorst in resp. Twirling Junior N3 en Adult N3. Bianca van der Vorst in de categorie 2 baton Adult N3. Lynn Donkers in Twirling Junior1 N5.

ZILVER voor Samantha met haar Artistiek Programma (AP) Senior midden. Daarnaast waren er mooie plaatsen in de categorie AP senior basis, 6e Linda Timmermans en 22e Joëlle Willemse. De categorie AP jeugd 3 basis, Lynn Donkers 4e, Sarina Spruijt 7e, Maud Horrevoets 9e. In de categorie Twirling Junior N3 Brittanique Baert een mooie 8e plaats. In de categorie AP junior basis, Brittanique Baert 4e en Jainea Leeggangers een 17e plaats. In de categorie AP Senior midden Amber Donkers 4e en een 5e plaats voor Shalliënne Provence.

Zondag waren er veel mooie en goede optredens dor alle verschillende verenigingen. Bij Doskonale was te zien dat de vele extra trainingen niet voor niets waren geweest. Het was afwachten of de jury er ook zo over dacht. Het laatste optreden van Doskonale was de groep bestaande uit 11 dames, hier had iedereen naar uitgekeken.

De beide instructrices Angela en Andrea konden niet trotser zijn was hun uitspraak toen de groep van het veld afkwam.

GOUD voor Samantha Aarts in Artistic Tswirl Junior N3, Shalliënne Provence in de categorie Twirling Senior N3, Team A Doskonale ( Lynn, Sarina, Jill, Maud, Jainea, en Fay) AP jeugd 3 basis en de Groep Doskonale ( Amber, Bianca, Brittanique, Samantha, Lynn, Sarina, Shallienne, Joëlle, Linda en Vianne, Jainea) in de categorie AP Senior.

ZILVER voor het duo Amber en Bianca in de categorie AP Senior midden, Linda Timmermans in Artistic Twirl senior N3, Lynn en Sarina als duo in AP jeugd 3 basis, Bianca in Twirling Adult N3, Sarina Spruijt in Twirling Juvenile N5.

BRONS voor het duo Jill Otte en Maud Horrevoets in AP jeugd 3 basis.

Mooie plaatsen waren er voor Shalliënne 4e in Artistic Twirl senior N3, Amber in de categorie Twirlig Senior N3, in de categorie Twirling Juvinile N5 Maud 5e en Jill een 14e plaats.

Het is nu al zeker dat Doskonale in juli naar het EK in Blanes (Spanje) mag.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter