Opening groene schoolplein Kbs Sinte Maerte

0

Op woensdag 23 maart is op Kbs Sinte Maerte het nieuwe groene schoolplein feestelijk geopend. Dit gebeurde op het zgn. Doelenplein, maar ook het Kerkplein aan de andere kant van de school is natuurlijk helemaal vernieuwd. De kinderen waren deze dag veelal verkleed in het thema ‘natuur/groen/lente’. Dit zag er erg kleurrijk uit. De twee jarige leerlingen op deze dag en hulpouder en kartrekker Jack van Haperen voerden de officiële openingshandeling uit, het inwerking stellen van de waterpomp. Met deze pomp wordt bodemwater omhoog gepompt en dat levert natuurlijk veel (leerzaam) speelplezier op!

Op Sinte Maerte zal de komende jaren steeds meer aandacht gegeven worden aan natuuronderwijs en duurzaamheid. Dit is een thema in het nieuwe Koersplan van INOS, maar ook in ons eigen schoolkoersplan. Het nieuwe groene schoolplein is daar al een goed voorbeeld van. Ook wordt op dit moment in de groepen 1 t/m 3 het werken met schooltuintjes nieuw leven in geblazen. Natuurlijk bieden de nieuwe schoolpleinen ook volop mogelijkheden om lekker te klimmen, te klauteren, te rennen, te voetballen en nog veel meer.

Ter gelegenheid van de opening kregen alle groepen een toepasselijk cadeau. De groepen 1 t/m 4 potjes met een vergrootglas om te gebruiken bij het ontdekkend leren in de natuur. De groepen 5 t/m 8 kregen attributen om een soort weerstation te maken bij het lokaal.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter