Pand Koch opnieuw verkocht, Koe is gered!

0

Het zingt al een beetje rond; is de Koe gered? Welke rol speelt Dennis Nouwens hierin? Hoe zit het nu precies? Het wijkblad brengt u op de hoogte: zo zit het ècht:

Beetje achtergrond
In een eerder artikel in uw wijkblad heeft u kunnen lezen dat het voortbestaan van De Koe werd bedreigd. Advocatenkantoor KOCH, gelegen naast De Koe, is verhuisd en daarmee kwam het pand aan de Liesbosstraat te koop. Zowel de boerderij als de toren die er aan vast zit.

Jongerius Invest, een investeringsmaatschappij uit Utrecht, kocht het geheel en was van plan van de panden particuliere woningen te maken. Voor De Koe zou dit betekenen dat er geen gebruik meer gemaakt kon worden van de parkeerplaats voor de tent tijdens carnaval, de vluchtroutes zouden smaller worden en feesten en repetities zouden kunnen worden afgeblazen vanwege geluidsoverlast. Een serieuze bedreiging dus.

Het bestuur van De Koe, verenigingen en ook bewoners van Princenhage hebben daarop hun bezwaren kenbaar gemaakt bij de gemeente Breda alsook via de media.

Wat gebeurde er daarna?
Tom Sanders, voorzitter van De Koe: “Op basis van alle bezwaren hebben wethouders en gemeente het standpunt ingenomen dat wijzigingen van de bestemming van kantoor naar particuliere woningen niet mocht leiden tot een beperking van de gebruiksmogelijkheden van de Koe. Dat was goed nieuws! Immers, indien de bestemming kantoor blijft, is het vele malen gemakkelijker om overlast te voorkomen, omdat vieringen over het algemeen buiten werktijden vallen. Ook hoeft de parkeerplaats niet te verdwijnen voor de aanleg van tuinen.

Dennis Nouwens, directeur van Nouwens Transport, volgde de ontwikkelingen van dichtbij. We waren dan ook bijzonder blij te horen dat hij met Jongerius in gesprek ging om de panden aan te kopen met als doel kantoorbestemming. Die verkoop is inmiddels rond.“

Dennis, dit klinkt als goed nieuws?  
“Ja, dat is het zeker. De Koe is ons Sociaal Cultureel Centrum en hoort echt bij Princenhage. Ik vond het vanuit sociaal en maatschappelijk oogpunt niet fraai om te horen dat het bestaan hiervan werd bedreigd. Dus toen ik hoorde dat Jongerius Invest er niet zomaar woningen van kon maken ben ik met hen in gesprek gegaan. Je zou kunnen zeggen dat ze onder de indruk waren van de commotie die hun plannen had gebracht, en stonden dus open voor een verkoop gesprek.

De verkoop is sinds deze week officieel rond, dus we kunnen starten met de renovatie.

Het kantoor is behoorlijk gedateerd voor wat betreft de inrichting, dus we pakken flink aan en moderniseren naar de huidige maatstaven. Ik heb inmiddels al een aantal geïnteresseerden waarmee ik in gesprek ben. Huurders kunnen er naar verwachting vanaf Q1 2022 in trekken.”

Eind goed al goed?
Tom: “Voor de Koe is dit schitterend nieuws. Het betekent dat De Koe het Sociaal Cultureel Centrum van Princenhage kan blijven. 
Al met al een heel mooie ontwikkeling en het bestuur van de Koe wil Dennis Nouwens, de wethouders de Beer en Haagh en alle overige betrokkenen danken voor de steun en de support in deze afgelopen maanden. Ook voor alle gebruikers van de Koe die zich hebben laten horen; dank voor jullie steun en we zien elkaar binnenkort weer in de Koe!”

Het laatste woord voor Dennis? “Ja… wat zal ik zeggen; ik heb zin in dit nieuwe project, we gaan er wat moois van maken, en die tent met carnaval….. die kan blijven staan! Alaaf!”
Het is dus waar: De Koe is gered. Een pak van ons hart. Daarom ook namens het wijkblad en haar lezers: dank je wel!

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter