Kermis Princenhage, 222 meter hekwerk nodig

0

Een van de sectoren die hard is getroffen door de covid-19 pandemie is de kermisbranche. Nagenoeg alle kermissen werden afgelopen 1,5 jaar geannuleerd. De gemeente Breda zet zich in om de najaarskermissen in Breda door te laten gaan in het belang van de kermisexploitanten en de bewoners om weer wat vertier te hebben. Tijdens de kermissen afgelopen weken in Ulvenhout en het Ginneken was het druk. Doordat er nog steeds maatregelen gelden heeft dit wel consequenties op de manier waarop de kermis gehouden wordt.

Een belangrijke eis is dat de kermis zich op een afgesloten terrein bevindt. Dit betekent voor de Princenhaagse kermis dat er 222 meter hekwerk aangevoerd moet worden om dit mogelijk te maken. De doorsteek voor voetgangers over de Haagsemarkt tijdens de openingstijden van de kermis kan hierdoor lastiger zijn.

De kermis kent drie ingangen: Dreef, Haagweg en Pastoor van Spaandonkstraat.  Als er te veel bezoekers op het terrein zijn worden de poorten tijdelijke gesloten. Doordat de kermis is ingericht als ‘doorstroomevenement’ is testen voor toegang niet nodig.

De opgangen naar de Haagsemarkt via de Doelenstraat en Kerkpad zijn afgesloten als de kermis is geopend. Vanaf het kerkpad kan via het parkeerterrein bij de kerk wel de Doelenstraat bereikt worden. Via de Liesbosstraat blijft een kleine doorgang naar de Pastoor van Spaandonkstraat.

Een aantal bedrijven en woonhuizen bevindt zich binnen de omheining. Deze zijn te voet prima bereikbaar via de toegangspoorten van het kermisterrein. Buiten de openingstijden van de kermis zijn de poorten gewoon geopend.

Normaal is de Princenhaagse kermis van zaterdag tot en met dinsdag. Hier is twee jaar geleden al van besloten dat dit gewijzigd zou worden in, van donderdag tot zondag in het laatste weekend van september. Dit jaar dus van 23 september tot en met zondag 26 september. De kermis is iedere dag geopend van 13:00 tot 23:00 uur.

Dit jaar worden de volgende attracties verwacht: Minicars, Lijntrekken, Ballengooien, Cranes, Skeeball, Gebakkraam, Snoepkraam, Suikerspin- en popcorn, Breakdance, de Wip, Draaimolen, de Rups en een Schiettent.

Alles natuurlijk nog onder voorbehoud van wijzigingen op de huidige corona maatregelen. De volgende persconferentie staat voor dinsdag 14 september gepland.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter