Expositie van Ellen van Eijk

0

Ellen van Eijk is geboren (1961) en getogen in Breda. In Hoogstraten heeft Ellen aan de IKO de opleiding vrije grafiek gevolgd. Daarna heeft ze nog twee jaar de specialisatie grafiek gedaan.

Ellen maakt vooral combinaties van houtsnedes en kartondruk – grafische hoogdruktechnieken. Ze laat zich inspireren door architectuur en natuur. Hoewel ze vanuit een ontwerp start, werkt ze graag intuïtief. Zo worden onverwachte ontwikkelingen nooit uitgesloten. Met de verschillende structuren en volumes die in het maakproces vaak veranderen, ontstaat gaandeweg een abstract nieuw werk. Het combineren van de hout- en kartonsnedes met diverse kleuren inkt, kunnen soms heel rustgevende of juist heel spannende resultaten geven.

Haar atelier aan huis is de plek waar je Ellen altijd vinden kan. Ze gaat graag naar musea voor inspiratie en tegenwoordig trekt ze zelf graag de natuur in met haar fototoestel. Daarnaast maakt ze ook keramiek.

De expositie van Ellen is te zien van 8  tot en met 28 augustus op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur in het Princenhaags museum. De toegang is gratis, de volgende coronaregels worden gehanteerd, 1,5 meter afstand, een mondkapje en maximaal 16 bezoekers tegelijk binnen in het museum.

Website Ellen van Eijk: www.ateliereve.nl

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter