De Tien van ’t Aogje gaat ervoor!

0

Na een jaar van schitterende afwezigheid organiseert Stichting De Tien van ’t Aogje met trots de 16e editie van het jaarlijkse hardloopevenement. De vertrouwde 5 of 10 km prestatieloop, de wheelersronde en de familieloop; alle rondes doen weer mee! Het vertrouwde hardloop spektakel vindt plaats op 19 september 2021. Het is de eerste editie van de nieuwe voorzitter: Edwin Hamelink. Ik spreek Edwin over de plannen. 

Nog gefeliciteerd met deze mooie functie als voorzitter van zo’n groot evenement! “Dank je wel. Het is zeker een eer en een genoegen om deze mooie functie te bekleden. Najaar 2019 heb ik het stokje overgenomen van Peter van der List, die na de 15e editie plaats wilde maken voor nieuwe energie. 

Ik was al jaren als microfonist betrokken bij de organisatie. Dat wil zeggen dat ik het publiek op de hoogte hield van het koersverloop en ook onze sponsoren de nodige publieke aandacht gaf. Peter had me al eens gepolst of het voorzitterschap niet iets voor mij zou zijn, en na wat nadenken leek het me eigenlijk gewoon super leuk. Niet wetende dat er een zeer lastig jaar voor me lag, waarin we na veel wikken en wegen, aanpassen aan de maatregelen, schakelen met de gemeente en onze sponsoren en leveranciers, uiteindelijk de beslissing moesten nemen om het evenement af te gelasten voor 2020. 

In de zomer leek het er nog op dat het door kon gaan, we zouden dan het eerste grote loopevenement na Corona zijn. Maar helaas, de cijfers gingen niet de goede kant op. Heel vervelend, maar gelukkig hadden we nog geen kosten gemaakt en waren we in goed overleg met onze leveranciers en sponsoren.” 

Nieuwe ronde nieuwe kansen
“Dit jaar ziet het er beter uit. Al is het sinds vorige week vrijdag wel weer spannend. We zullen weer nauwlettend de maatregelen in de gaten moeten houden. Vooralsnog gaan we er van uit dat we 19 september door kunnen laten gaan. De gemeente Breda is daarin een zeer fijne partner, zij denken graag mee in mogelijkheden. Zo rekenen zij niet meer kosten dan echt nodig zijn, en is er vanuit hen een gezamenlijk overleg opgezet met andere grote loopevenementen zoals de Singelloop, de 5 van Bavel en de Dorpsloop Teteringen. Daarin kunnen we goed sparren over de mogelijkheden. Unaniem zijn we wel van mening: we doen het alleen als het kan zoals het hoort; zonder restricties. Indien de 1,5m maatregel gehandhaafd moet worden dan laten we het niet doorgaan. Dat kunnen we onmogelijk handhaven met het grote publiek dat er op af komt.”  

Hartverwarmende sponsoren
“Financieel was het ook nog even spannend of we dit jaar wel konden organiseren. We financieren het evenement enerzijds vanuit de inschrijfgelden, anderzijds zijn we afhankelijk van onze sponsoren. Onze kosten zitten met name in het aanvragen van vergunningen, hekwerken, geluidsinstallatie en tijdwaarneming. Corona heeft vele sectoren natuurlijk zo flink geraakt dat om sponsoring vragen dit jaar wel erg gevoelig is. We zijn met een aantal sponsoren in overleg gegaan en gelukkig was eigenlijk iedereen bereid om net als andere jaren hun bijdrage te leveren. Ook hebben we met onze leveranciers fijne afspraken kunnen maken over levering van spullen. Als het niet door kan gaan, hebben we hierdoor minimale verloren kosten. Wat zo mooi is om te ervaren is dat als je met elkaar in overleg gaat en met elkaar wilt meedenken, er eigenlijk altijd wel een oplossing is waar beide partijen mee geholpen zijn. Het is dan ook bijzonder fijn en hartverwarmend dat iedereen ons zo’n warm hart toedraagt. We hebben dit jaar zelfs een nieuwe sponsor mogen verwelkomen, een hele fijne verrassing.” 

Welkom!
“Al met al kijken we vol goede moed uit naar de 16e editie van ons mooie Tien van ’t Aogje. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en hopen we jullie vooral in groten getale te ontmoeten, als loper of als publiek, wees welkom!”

Voorinschrijven kan tot 5 september via www.detienvantaogje.nl of op de dag zelf. Voorinschrijving voor de familieloop zal in overleg met de basisscholen ook weer mogelijk zijn. Informatie volgt na de zomervakantie via de scholen.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter