Plukroute Princenhage wil het Bielooppark mooier maken

0

Plukroute Princenhage is een route van 3,5 km door straten en parken in Princenhage. De vrijwilligers van de Plukroute planten en onderhouden hier fruitbomen, struiken en bloemen die iedereen gratis kan plukken. De Plukroute loopt o.a. door het Bielooppark langs het beekje de Bijloop en de Ambachtenlaan parallel aan de Princenhagelaan.

Het is een ecologisch park met veel inheemse bomen en struiken. Toch zijn er in het park wat eentonige stukken. De Plukroute heeft een plan gemaakt om dit park afwisselender te maken. We vragen aan bewoners uit Princenhage om aanvullingen of verbeteringen op het plan te geven!  

Doel van het plan
Het doel van het plan is:
– het aantal soorten planten en dieren in dit park te vergroten (grotere biodiversiteit);
– met name vlinders een beter leefgebied te geven;
– eetbaar groen aan het park toe te voegen;
– de mensen die gebruik maken van het park bewuster te maken van het belang van natuur en ze kennis en ervaring aan te bieden.
– Natuurlijke, speelse elementen toevoegen

Presentatie van het plan
De Plukroute gaat in dit park eetbare soorten planten die hier van nature voorkomen zoals boskers, vlier(bessen), bosbessen, hondsroos (rozebottels) en watermunt planten.

Aan de rand van het Bielooppark ligt nu een gemaaid gazon met daarin een cirkel gele zand van zo’n 2.000 m2, vroeger een speelplek. Hier wil de Plukroute een Vlindertuin aanleggen i.s.m. de Vlinderstichting. Deze plek wordt zo ingericht dat vlinders en andere insecten er goede leefgebieden vinden. Ook geven ze meer kleur aan het park. Voor een modderig stukje in het park wil de Plukroute uitgraven zodat er een poel ontstaat die weer meer dieren aantrekt.

Op de talud, de verhoging langs de Princevillelaan, willen we een “opgang” creëren om op een speelse manier naar boven te klauteren. Ook willen we de grote keien die in het park liggen verplaatsen en er een ‘natte’ speelplek van maken.  De Vlinderstichting heeft toegezegd te helpen bij het maken van een route met bordjes met educatie over vlinders. 

Zo wordt het Bielooppark nog aantrekkelijker en voor alle leeftijden! PDF plan -> Bielooppark 

Artikel gaat door onder de video

U kunt meedenken en meedoen!

Het Dorpsplatform Princenhage neemt deel aan de pilot van “PlanBreda”. Op deze website wil de gemeente in de toekomst meer mensen betrekken bij plannen in de wijken. Het is de bedoeling dat de bewoners op deze plannen kunnen reageren. Zowel positief als negatief maar ook of u verder mee wilt denken en/of wilt helpen bij de realisatie van het plan.

Onder dit artikel kunt uw reactie op het plan geven en of u mee wilt denken/helpen. Dit doen we dus als proef. Uw opmerkingen zullen niet zichtbaar worden gemaakt onder het artikel! Dit zal op website van PlanBreda namelijk ook niet zo zijn.

Bewoners van een aantal straten vlakbij het park krijgen  binnenkort een flyer in de bus. Ook komt er een banner met het plan te hangen langs de Ambachtenlaan. Reacties zijn welkom tot 14 juni!

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter