Horeca Princenhage – altijd iets te kiezen

0

Het is lente. Al even natuurlijk, maar toch. Lente. Tijd van bloeien en groeien. Van bloesem bomen die lijken te ontploffen en new beginnings….
Tijd van loslaten en opnieuw beginnen. Een nieuwe start. Met energie om dingen anders aan te pakken. Een voelbaar verlangen in de lucht naar meer avontuur in het leven. Laat dat dit jaar nou eens extra waar zijn….

Vernieuwing, een nieuwe start, dat is ook precies wat Ben en Will, uitbaters van De Aogse Markt, Het Roode Hert en Don Qui-John willen. Vandaag mochten ze hun terrassen weer openen. Na ruim een half jaar. Het kriebelt, het bruist. Eindelijk mogen ze hun plannen gaan uitvoeren. Ze zijn kort geleden overgestapt op een andere brouwerij. En dat brengt andere biertjes met zich mee. Daar willen wij wel meer van weten! We brengen de mannen eens een bezoekje.

Bruisen
“We stonden werkelijk te trappelen om open te mogen. We waren er helemaal klaar voor. We hebben de afgelopen periode natuurlijk veel tijd gehad om allerlei klussen te doen binnen onze 3 zaken, en om plannen uit te werken voor als we weer open mochten. Geloof ons maar, nu het weer kan: Princenhage gaat bruisen!”
Letterlijk en figuurlijk dan wel, want met de overstap naar de nieuwe brouwerij bieden ze een ander en verrassend assortiment aan nieuwe biersoorten aan. Er is flink geïnvesteerd in de tapinstallaties, dus het bier kan weer rijkelijk stromen.

Italiaanse twist
Zo komt vanaf nu bij Don Qui-John het Italiaanse pils Moretti op de tap. Die moet natuurlijk even geproefd worden. We proosten op new beginnings. Moretti pils blijkt een heerlijke wegdrinker, vrij laag in alcohol, een zacht bruisend borrelbiertje. Op de tap ook wat specialere bieren, zoals Strip en Thai Thai van Oedipus. Namen waar ik nog nooit van gehoord heb, maar prima van smaak. De Strip is een licht witbier met een zuurtje er in, heerlijk voor zwoele lente- en zomerdagen. Thai Thai is een kruidige tripel, heel verrassend.

Bij De Aogse Markt komen diverse bieren op de tap, en als pils wordt daar, net als bij Het Roode Hert, Brand pilsener geschonken. “We hebben een test gedaan bij een aantal klanten, waarbij we sommigen vertelden wat ze kregen, en anderen niet. Brand pils kwam daar als populairste bier uit. Het valt bij velen goed in de smaak. En dat is waar het ons om draait; de klant plezieren met goede smaken en verrassende opties. Geweldig om deze nieuwe aanwinsten weer in te mogen schenken, we kijken uit naar jullie komst!”

Door: Margot van Es & Roeland Roovers

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter