Bomen geplant op Haagsemarkt

0

De Haagsemarkt ziet er sinds vrijdag een stukje groener uit. De afgelopen week vonden daar werkzaamheden plaats om struiken en twee bomen te plaatsen naast de waterpomp. Dat liep nog bijna mis doordat er woensdag (Foto 1) twee verkeerde bomen werden aangeleverd. Gelukkig waren de werklieden bij de pinken waardoor op vrijdag de juiste bomen de grond in konden. Een graafmachine met een grijper zette de bomen op hun plaats.

Eerder kon u in het wijkblad al lezen dat het bij deze twee bomen gaat om een Albizia Julibrissin, ook wel Perzische slaapboom of zijdeboom genoemd, vanwege de bladeren die zich ’s nachts dichtvouwen. Wanneer de boom in bloei staat van eind juni tot oktober zal u versteld staan van de schitterende fel rose/paarse bloeiwijze. Albizia’s bloeien vanaf hun tweede of derde jaar en de bloei wordt steeds weelderiger naarmate de Albizia ouder wordt.

Rondom de twee bomen zijn struiken geplaatst in de vorm van een rechthoek.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter