Verkiezingen 2021

0

Op 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Op deze dag kunt u stemmen in alle stemlokalen in de gemeente Breda. In een aantal stemlokalen kunt u op 15 maart en 16 maart uw stem al uitbrengen.

Stemlokalen in Princenhage
Op maandag 15 en dinsdag 16 maart kan er tussen 7:30 en 21:00 uur gestemd worden in SCC De Koe, Ambachtenlaan 1. Dit is vooral bedoeld voor kiezers als gevolg van het coronavirus tot de risicogroepen behoren maar niemand zal geweigerd worden om zijn stem uit te brengen.

Op de verkiezingsdag, woensdag 17 maart kunt u tussen 7:30 en 21:00 uur stemmen op de volgende locaties:
– SCC De Koe, Ambachtenlaan 1
– De Dobbelsteen, Doelen 36
– Maczek Memorial, Ettensebaan 17A
– Parkeerterrein bij appartementencomplex, Ambachtenlaan 80-208. Op dit parkeerterrein wordt een stemlokaal gerealiseerd door het plaatsen van tijdelijke units.
Al deze locaties zijn rolstoeltoegankelijk.

Maatregelen vanwege corona
Om ervoor te zorgen dat u coronaproof kunt stemmen en stembureauleden coronaproof hun werk kunnen doen, worden extra maatregelen genomen. Zo houden we het risico op verspreiding van het coronavirus tijdens de verkiezingen zo klein mogelijk.

– Alle stembureaus zijn coronaproof ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).
– De stembureaus zo ingericht dat u 1,5 meter afstand kunt houden van anderen. Afstand houden van elkaar is verplicht.
– Elk stembureau heeft desinfectiemiddelen voor uw handen. Gebruik hiervan is verplicht.
– In een stembureau moet iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen.
– In elk stembureau is een gastheer of gastvrouw die erop let of iedereen zich aan de maatregelen houdt.
– Kom niet naar een stembureau als u corona gerelateerde klachten heeft of als u mogelijk besmet bent.
– Kort voordat u gaat stemmen op een stembureau moet u de gezondheidscheck doen. (zie de brief die u bij de stempas heeft ontvangen) Beantwoordt u een van de vragen met ‘JA’, ga dan niet zelf stemmen in een stembureau. U kunt dan iemand machtigen zodat uw stem niet verloren gaat.
– In het stembureau worden regelmatig de stemhokjes, tafels en dergelijke gereinigd. U krijgt een potlood die u na het stemmen mag houden.
– Bij het stemmen heeft u uw stempas en identiteitsbewijs nodig. Laat dat bij het stemmen zien aan een stembureaulid. Dit doet u door uw stempas en identiteitsbewijs voor het hoestscherm te houden. 

Op de site www.breda.verkiezinginbeeld.nl geeft de kaart informatie over de actuele drukte bij een stembureau.

Kandidatenlijst
In de bijsluiter die u bij uw stempas ontving staat dat de kandidatenlijsten tussen 2 en 6 maart worden bezorgd. Dat is niet juist. De kandidatenlijsten worden 11 en 12 maart huis-aan-huis verspreid. Niet ontvangen of u wilt nu al kijken ga dan naar www.breda.nl/kandidatenlijst.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter