S.K.I.P. organiseert (digitale) Kennisquiz

0

Jaarlijks organiseert S.K.I.P. voor de kinderen van de groepen 8 de Kennisquiz. De quiz van 2020 was één van de laatste feestjes in de Koe in verband met het virus dat ons al zo lang in zijn greep houdt. Ondanks de beperkingen die we momenteel kennen, wil S.K.I.P. de Kennisquiz van dit jaar wél door laten gaan en wel op: zaterdagmiddag 13 maart. “We vinden het belangrijk om juist nu iets te organiseren. De kinderen hebben vast zin in wat leuks. Dus dat gaan we gewoon regelen”, aldus bestuursleden Yara Huijbregts en Eva Dekker van S.K.I.P..

Natuurlijk kan de quiz niet doorgaan op de manier zoals hij altijd werd gespeeld. De quiz van 2021 zal daarom digitaal worden vormgegeven. De presentatie van de quiz is in de vertrouwde handen van Roel van Gastel (leerkracht Eerste Rith) en Ron van Zundert (leerkracht Sinte Maerte). Zij gaan dat zoals altijd doen vanuit de Koe. Met respect voor de geldende maatregelen zal hier een ministudio worden opgebouwd van waaruit de quiz zal worden gepresenteerd.

Op wereldreis
De kinderen kunnen zich opgeven via de brieven die ze deze week op school ontvangen. Kinderen spelen mee in duo’s en doen dat dus voor het eerst in de 19-jarige geschiedenis van de quiz vanuit hun eigen huis. Het thema dit jaar is: “Een reis om de wereld in 80 vragen”. Deze knipoog naar het werk van Jules Verne betekent dat de kinderen een wereldreis gaan maken langs alle continenten. Tijdens deze trip worden ze onderworpen aan allerlei vragen.

Prijzen
Uiteraard zijn er prachtige prijzen te winnen. Multiboek Princenhage zorgt ook dit jaar weer voor mooie prijzen voor onze achtstegroepers. Natuurlijk zijn er prijzen voor kinderen die veel weten, maar daarnaast is er ook een creatieve startopdracht, waarmee de kinderen een mooie verrassing kunnen winnen. Wil je meedoen, geeft je dan snel op door middel van de brief die je op school hebt gehad op of stuur een berichtje naar S.K.I.P. via info@skipprincenhage.nl.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter