Breda start tegoedbon-actie energiebesparing woningeigenaren

0

Woningeigenaren kunnen in gemeente Breda een tegoedbon van 45 euro aanvragen waarmee gratis energiebesparende producten aangeschaft kunnen worden. De tegoedbon is aan te vragen zolang het budget en de voorraad strekt en de actie loopt tot uiterlijk 19 maart 2021.

Met deze bon kunnen woningeigenaren hun woning een stukje energiezuiniger maken. De bon is te besteden in de webshop van het gemeentelijke energieloket van Breda www.woonwijsbreda.nl/tegoedbon. Let op: de tegoedbon is aan te vragen zolang het budget en de voorraad strekt en de actie loopt tot uiterlijk 19 maart 2021.

Waarom doet gemeente Breda dit?
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft aan gemeente Breda een bedrag beschikbaar gesteld, dat woningeigenaren stimuleert tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen. Met een deel van dit bedrag kunnen woningeigenaren kleine energiebesparende producten bestellen en zo bijdragen aan het Bredase doel om in 2044 energieneutrale stad te zijn.

“Deze tegoedbon is bedoeld als aanmoediging. Tochtstrippen, ledlampen en waterbesparende douchekoppen zijn mooie, eerste stappen naar meer energiebesparing in de toekomst. Zo kun je heel gemakkelijk je wooncomfort vergroten en je energierekening verlagen. Zo doet iedereen wat in Breda. En wij helpen mensen graag op weg”, aldus Greetje Bos, wethouder energietransitie.

Er zijn bij deze actie 2.500 tegoedbonnen beschikbaar, alleen voor woningeigenaren. Gemeente Breda heeft bij het ministerie een vervolgsubsidie aangevraagd waar ook huurders gebruik van kunnen maken. Begin maart wordt bekend of deze subsidie toegekend wordt.

Breda klimaatneutraal in 2044
De komende jaren verandert in Nederland veel aan de manier waarop we onze huizen verwarmen. Ook gemeente Breda is daar volop mee bezig. Langzaam maar zeker wordt gestopt met het gebruik van aardgas en stappen we over op duurzame energiebronnen zoals zon, wind en water. Ook gaan we minder energie verbruiken. Hoe minder energie we nodig hebben, hoe minder verbruik en hoe minder CO2 uitstoot. Op www.breda.nl/duurzaambreda is meer informatie te vinden over waarom aardgasvrij, wat de overstap inhoudt en wat inwoners nu al kunnen doen om energie te besparen.

Woningen verduurzamen?
Bij het gemeentelijk energieloket Woonwijs Breda kunnen inwoners terecht met vragen over het verduurzamen van hun woning. Zo geven zij informatie over duurzame maatregelen met het meeste rendement, welke interessante subsidies er zijn en hoe inwoners kunnen besparen op energie zonder grote uitgaven te doen.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter