Slang neemt de bus maar vergeet zijn vel

0

Sinds afgelopen zaterdag ligt er een vervelling van een slang in het bushokje op de Nieuwe Heilaarstraat. Hoe deze daar terecht is gekomen is een raadsel maar aangezien het wel heel netjes op het bankje ligt moet het wel een grap van iemand zijn.  

Navraag per telefoon en na het doorsturen van enkele foto’s naar het Reptielenhuis De Aarde in Breda blijkt het te gaan om de vervelling van een Gabonadder. Een giftige slang die van oorsprong uit Afrika komt. Oscar Maas van het Reptielenhuis vertelt: “Het is een hele mooie gifslang uit Afrika. Hij/zij heeft de langste giftanden in de wereld namelijk 5 cm als deze volgroeit zijn. Grotere giftanden dan een king cobra. Het gaat om een vrij kleine vervelling, ze kunnen tussen de 1,5 en 2 meter worden. De slang is niet agressief naar mensen toe en zal ten alle tijden voorkomen om te bijten. Ze zullen eerst sissen en vluchten. Deze slang mag je gewoon in Nederland houden en er zijn vrij veel mensen die deze soort houden.”

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter