Onderscheiding voor Sam Gazan

1

Het zal je maar gebeuren. Zit je rustig in de les word je ineens verrast met een officiële onderscheiding namens de gemeente Breda. Het overkwam Sam Gazan uit groep 6a van basisschool Sinte Maerte.

Het was een vrijdag zoals alle anderen. Rekenen, taal, gymen en toen liep het een beetje anders. Tegen half 12 werd er door juf Patty digitaal verbinding gemaakt met de gemeente Breda. Niet alleen vanuit het stadskantoor werd aangehaakt. Ook de ouders van Sam, opa en oma en familie uit het buitenland schakelden in om live getuige te zijn van dit bijzondere moment.

Hart voor anderen
Sam kreeg een lintje ‘uit handen van’ burgemeester Depla die levensgroot op het digibord verscheen. Sam kreeg het lintje vanwege zijn inspanningen voor de buurt. Om in coronatijd iets om handen te hebben en iets goed te doen maakte hij een strip voor de buurt. Een klein magazine met hierin ook een woordzoeker waarmee kinderen uit de buurt prijzen konden winnen. Daarnaast vindt Sam dat er in de Zuilenstraat veel te hard gereden wordt, daarom ging hij stickers plakken om het verkeer tot een lagere snelheid te manen.

En dat is nog niet alles. Momenteel laat Sam zijn haar groeien om het te doneren aan een organisatie die er pruiken meemaakt voor kinderen met kanker. “Ik moet nog maar 6 centimeter”, spreekt Sam monter.

Spannend
“Toen juf Patty zei wat er ging gebeuren, werd het wel een beetje warm in buik. Ik vond het best spannend. Maar ik ben er ook echt heel trots op”, zegt een stralende Sam. “En als de mensen te hard blijven rijden in mijn straat ga ik verder actie voeren”, aldus een strijdvaardige Sam. U bent dus gewaarschuwd en Sam: bij dezen van harte gefeliciteerd met je welverdiende lintje!

Delen

Over de auteur

1 reactie

 1. Ha die Sam,

  Je hebt je in onze buurt ‘t Fort goed ingespannen.
  Vooral de buurtstrip was geweldig.
  Wij stonden wel te kijken van je lange haar.
  Maar nu weten we de uitermate goed bedoeling.

  Wij zijn trots op je!
  Ook vanwege je stickeren maximaal 30 km aan de Zuilenstraat.
  Een heel welverdiend lintje, man.

  Namens alle bewoners van de buurt ‘t Fort
  Rinie Maas

Laat een reactie achter