Dorpsraad verrast door plannen voor kerk

0

De Dorpsraad van Princenhage zegt bij monde van voorzitter Marian Verheij dat zij compleet verrast zijn door de plannen voor een kerkgebouw van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (Mormonen) aan de Ettensebaan met een inrit aan de Zuilenstraat. 

Uit onderzoek door uw wijkblad blijkt dat in maart van dit jaar het eerste contact tussen de mormoonse kerkgemeenschap en de gemeente Breda is ontstaan na het indienen van een initiatiefplan. Tussen dat moment en de definitieve vergunningsaanvraag op 2 november is tussen beide partijen op ambtelijk niveau contact geweest, aldus een woordvoerder van de stad. Onder meer tijdens diverse videovergaderingen zijn de plannen besproken, waarna de kerkgemeenschap aanpassingen heeft gedaan op het ontwerp laat bestuurder Joep Boom van de kerkgemeenschap weten. Hierbij is tijdens die communicatie met de gemeente Breda vooral oog geweest om de Poolse Erebegraafplaats tot haar recht te laten blijven komen, waarna zoals genoemd het onderwerp is aangepast. 

Op de vraag van uw wijkblad aan de gemeente Breda waarom de Dorpsraad Princenhage niet is betrokken bij de plannen zegt een woordvoerder: “Het is aan de initiatiefnemer om te communiceren met de omgeving over de plannen, dat past ook in het licht van de Omgevingswet. Dat advies geven we altijd mee bij het advies op een initiatiefplan.”

Het bestuur van de kerkgemeenschap is door uw wijkblad begin deze week in contact gebracht met de Dorpsraad Princenhage. Daarnaast zoek dit bestuur contact met bedrijven aan de overzijde van de Ettensebaan om te vragen of er op zondags gebruik mag worden gemaakt van de dan leegstaande parkeerplaatsen. Eveneens bekijken de mormonen of er mogelijkheden zijn om een buurtbijeenkomst te organiseren.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter