Hij komt hij komt, de lieve goede Sint

0

Breaking nieuws vanuit het Sint Nicolaas Comité Princenhage voor alle kids van ons mooie dorp:
De Sint komt ook dit jaar naar ‘t Aogje! Nestel je op zaterdag 21 november om 11:00 uur met je ouders, broers en zussen en een kop warme chocomelk, pepernoten en taai taai poppen op de bank en bekijk de aankomst van de goedheiligman eersterang via internet. Op www.sintprincenhage.nl , www.facebook.com/sintprincenhage of via uw eigen wijkblad www.facebook.com/wijkblad.princenhage is namelijk vanaf dat tijdstip (later kan natuurlijk ook) de aankomst van Sinterklaas in ons dorp te zien.

Pietenhuis
Het Sint Nicolaas Comité, bestaande uit 15 trouwe leden, heeft samen met Sinterklaas en zijn Pieten alles uit de kast gehaald om ook dit jaar alle kinderen een fijne tijd te bezorgen. Om alle Pieten een fijn verblijf in ‘t Aogje te geven is er gezorgd voor een heus Pietenhuis, gevestigd aan de Dreef naast het Roode Hert, waar de Sint en zijn Pieten mogen logeren. Iedereen is welkom om langs te komen en door het raam te kijken
wat er allemaal in dat huis gebeurt. Spannend! De Pieten blijven tot 5 december en misschien komt de Sint zelf ook nog wel een keer overnachten!

Speurtocht
Vanaf het Pietenhuis kun je vanaf zaterdag ook een leuke speurtocht door het dorp lopen. Nu Sint zelf dit jaar geen rondrit kan maken door Princenhage met zijn Pieten, en ook geen feestje kan bouwen op de Haagsemarkt, willen zij jullie allemaal uitdagen met deze speurtocht door Princenhage. Een tocht met wel 10 leuke opdrachten. Doe je fijnste wandelschoenen aan want de tocht is zo’n 3 kilometer, maar dat kunnen jullie wel!

Route
De kleurplaat met daarop de route van de speurtocht wordt op de basisschool aan jullie uitgereikt. Mocht je hem gemist hebben dan kun je hem ook altijd in de winkel van Femke Reuvers afhalen of onder dit artikel downloaden. Kleur de plaat zo mooi mogelijk in en stop deze na het lopen van de speurtocht (en het invullen van alle antwoorden) bij het Pietenhuis in de speciale brievenbus. Wie weet win jij wel een mooie prijs!

Let goed op: er zijn wel een paar spelregels:
· De tocht is te lopen tussen 21 november en 29 november
· Je vindt de opdrachten achter ramen of in voortuinen. Let op de SINTERKLAAS die aangeeft dat hier een opdracht te vinden is.
· Ga niet bij mensen de voortuin in, alle opdrachten zijn vanaf de stoep te zien en te doen.
· Ga altijd op pad met een volwassene: papa, mama, opa, oma, ga zo maar door.
· Let goed op het verkeer en steek nooit zomaar over!!
· Vergeet niet om een pen mee te nemen.
· En het allerbelangrijkst: heb heel veel plezier.

Tot slot:
Heb jij nog een vraag voor Sinterklaas? Die kun je nog steeds stellen! Neem de vraag op een telefoon op en stuur het als chatbericht via Messenger naar “Sint Nicolaas Comité Princenhage”. Wie weet kom jij dan wel op Facebook van het Sint Nicolaas Comité Princenhage.

Routebeschrijving

Antwoordenvel

Kleurplaat

 

BELANGRIJKE CORRECTIE MBT SPEURTOCHT
In het Wijkblad Princenhage staat dat de kinderen tijdens de speurtocht moeten zoeken naar afbeeldingen van ‘PIETJES’ op de ramen of in voortuinen. DAT KLOPT NIET. De kinderen moeten zoeken naar afbeeldingen van ‘SINTERKLAAS’ op de ramen of in voortuinen. Het Sinterklaas Comité Princenhage excuseert zich voor deze fout.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter