Nieuwe kerk in Princenhage

2

Aan de Ettensebaan naast het Pools militair ereveld moet een mormoonse kerk verrijzen. De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen aan de Monseigneur de Vetstraat is te klein geworden. De kerk aan de Ettensebaan moet plaats bieden aan 500 volgelingen. Zo is te lezen op de site van Omroep Brabant.

De grond is reeds aangekocht en de kerk krijgt een regionale functie voor de geloofsgemeenschap in West-Brabant, Zeeland en deel van Vlaanderen.

Navraag in de buurt leert dat omwonenden niet op de hoogte zijn en bang zijn dat dit voor parkeerproblemen in de buurt zal zorgen: “500 personen” klinkt het verschrikt.

Link naar de site van Omroep Brabant artikel en tekeningen van de kerk -> www.omroepbrabant.nl/nieuws/3290411/mormonen-bouwen-in-breda-nieuwe-kerk-voor-500-volgelingen

De locatie aan Ettensebaan (foto Google)

 

 

Delen

Over de auteur

2 reacties

  1. Beste inwoners van de wijk Princenhage. Mijn naam is Joep Boom. Ik heb het voorrecht om de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen te vertegenwoordigen bij dit project. Ik heb net een heel fijn en open gesprek gehad met Roeland Roovers, een zeer gedreven en zorgzame Journalist van uw wijkblad. Hij zal vast en zeker meer informatie met u gaan delen over onze plannen. Sta me toe om hopelijk de eerste zorg die geuit is; dat het gebouw aan 500 leden plaats biedt, en hoe dat dan voor parkeerproblemen zou zorgen, bij u weg te nemen. Net zoals u, zou ik ook niet blij zijn als er vreemden regelmatig bij mij thuis voor de deur parkeren. In het kader van “wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet” gaan we dat dus ook echt niet doen! Het feit dat het gebouw zo’n capaciteit heeft wil zeker niet zeggen dat er zondag tussen 10:00 en 12:00 uur ook 500 leden in ons gebouw aanwezig zullen zijn. We verwachten (na de pandemie!) doorgaans tussen de 170 en 200 leden (volwassenen en kinderen!) te mogen verwelkomen op een normale zondag. Wij hebben voorzien in eigen parkeergelegenheid en zullen over meer parkeerplaatsen (66) kunnen beschikken dan dat we momenteel nodig, en ter beschikking, (ca. 40) hebben. Gewoon om er zeker van te zijn dat we niemand tot last zullen zijn. Het merendeel van onze leden komt momenteel overigens op de fiets (we hebben voorzien in een overdekte fietsenstalling voor 40 fietsen met een groen dak), met het OV of met de “benenwagen”. We hebben onze bouwplannen inmiddels bij de gemeente Breda ingediend. Maar wilden onze plannen meteen ook pro-actief met u allen delen, gewoon in het kader van transparantie en om het stellen van vragen mogelijk te maken. Net zoals we ons in de wijk Heusdenhout hebben ingezet om steeds een goede buur te zijn willen we dat dolgraag voortzetten in uw mooie wijk. We zullen ons steeds maximaal inspannen om een lust een geen last te zijn. Als u vagen heeft mag u die gerust ook steeds rechtstreeks aan mij stellen. Ik sta u echt heel graag te woord. Mijn emailadres is: joepboomathome@gmail.com Ik wens u allen een heel prettig weekend verder, blijf veilig en gezond! Mvg, Joep

Laat een reactie achter