Spelende jeugd ontsnapt aan zware verwondingen

0

Zondagmiddag rond half twee zijn spelende kinderen ontsnapt aan zware verwondingen of erger nadat een stel jongeren een prullenbak aan de Pottenbakkerstraat met een zwaar explosief hadden opgeblazen. Toen het explosief tot ontploffing kwam in de prullenbak raakte het metalen deurtje daarvan los waarbij deze werd gelanceerd en kwam met hoge snelheid midden op het veld tussen de kinderen terecht. Op dat veld waren op dat moment tientallen kinderen aan het spelen.

Op de foto’s van de prullenbak valt te zien wat voor een kracht er van de explosie is uitgegaan.

De jongeren die het explosief tot ontploffing brachten waren bij geen van de getuigen bekend. Na de knal zijn deze jongeren op de fiets gevlucht in onbekende richting. Het explosief betrof naar alle waarschijnlijkheid zwaar vuurwerk.

Het melden van overlast en andere baldadigheid door jongeren is erg belangrijk om een dossier op te bouwen gaf de nieuwe wijkmanager onlangs aan in een interview met het wijkblad. Contactgegevens om overlast  te melden vind je op www.buurtpreventiebreda.nl/criminaliteit-en-preventie.


Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter