Open Monumenten dagen 12 en 13 september krijgen andere invulling

0

Maar niet getreurd: Open Monumentendagen Breda komt met een vernieuwend alternatief programma: de organisatie lanceert een gratis citygame CREDO dat het hele jaar gespeeld kan worden. CREDO is een spel dat je buiten, op pad door Breda, speelt met een team. Al lopend door het historische stadscentrum van Breda speel je op je telefoon het spel en ontrafel je met je team het mysterie waarin je zelf de hoofdrol speelt. De opdrachten die je hierbij krijgt zijn enigszins vergelijkbaar met een escapegame. Het spel is gratis en te vinden op www.credobreda.nl.

CREDO is een echt teamspel voor alle leeftijden. De citygame is uniek voor Open Monumentendagen: Breda is de enige stad in Nederland met een dergelijk initiatief.

Naast de citygame promoot Open Monumentendagen Breda deze hele zomer erfgoedroutes in de open lucht. Deze worden gepubliceerd op de website en gedeeld via social media. Uiteraard zijn er monumenten die ook buiten Open Monumentendagen te bezoeken zijn, zoals de Grote Kerk en het Stedelijk Museum Breda: deze zijn gewoon toegankelijk, binnen hun eigen coronabeleid en eventuele toegangsprijzen. Daarnaast verzorgt De Rooi Pannen op zaterdag 12 en zondag 13 september een rondleiding over de campus tussen 11.00 en 17.00 uur. Bij Brack is een tentoonstelling van de 34 portretten van kleine zelfstandigen te zien, een samenwerking van het Stadsarchief en Blind Walls Gallery.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter