La Barrique na verbouwing weer geopend

1

Dat La Barrique in een nieuw jasje zou worden gestoken was al eerder bekend. Op 10 augustus is men met de interne verbouwing begonnen en na weken van constante arbeid is La Barrique getransformeerd tot een zaak in een moderne stijl die door haar uitstraling een waardevolle toevoeging is aan onze mooie Haagsemarkt.

Eric: “Na als postkantoor gebouwd te zijn (in 1952) heeft het pand verschillende bestemmingen gehad. Intussen run ik bijna 27 jaar mijn zaak La Barrique op de Haagsemarkt en heb in die jaren een goede klantenkring opgebouwd, waarbij mijn specialiteit in whisky’s in de loop van de jaren in wijde kring bekend is. Nu er door de verbouwing een moderne, voornamelijk bruin/blauwe inrichting, een frisse wind door de zaak is gaan waaien kan ik mijn assortiment nog beter presenteren.

Voor het zover was waren tijdens de verbouwing de voorraden opgeslagen in zeecontainers en de whisky’s in de kelder, die overigens in de toekomst ook een bepaalde bestemming krijgt. De bouwploeg verdient een dikke pluim voor hun niet aflatende arbeid. Door hun ijver verrees La Barrique na enkele weken als een Fenix uit zijn as! De inrichting van de zaak was ook nog een hele klus die veel tijd in beslag nam. Aangezien we extra tijd nodig hadden om de zaak in te richten zodat alles tiptop tot zijn recht zou komen zijn we het laatste weekend intensief bezig geweest. Een heel karwei, waardoor we na die spannende en intensieve weken enthousiast op dinsdag 8 september de deuren van La Barrique weer konden openen.

De zaak is sowieso ruimer van opzet geworden. Er is een nieuwe vloer in gekomen. De whiskywand is naar achteren verplaatst en de indeling van de vitrines is geheel naar de eisen van deze tijd. Wat wel blijft is de kluis die nog dateert uit de tijd van het postkantoor. Daar ga ik in ieder geval iets bijzonders mee doen. Wat het assortiment betreft, dit is verder gespecialiseerd in exclusieve whisky’s, grappa’s en rum, terwijl mooie wijnen ook zeker een blijvertje zijn. Elke vrijdag en zaterdag kunnen we klanten aan de statafels iets laten proeven; dat doen we op een speelse wijze door iedere week een bepaald thema daaraan te koppelen.

Waar we voorheen jaarlijks zo’n zeven whiskyproeverijen per jaar hadden, zijn daarvoor in deze coronatijd de mogelijkheden beperkt. Wij hopen in de toekomst hier weer mee aan de slag te kunnen.

Trots! Dat zijn we op La Barrique nieuwe stijl, die door de eigentijdse en moderne inrichting een extra parel toevoegt aan onze Haagsemarkt en ook zeker een bijdrage vormt voor de plaatselijke middenstand! De band die wij als OVP onderling hebben kan ik gerust uitstekend noemen. Dat is deze weken nog eens extra duidelijk geworden”.

Al bij al is de verbouwing/vernieuwing van La Barrique een hele happening geweest. We geven daaraan een feestelijk tintje door op 10 september mooie wijnen, whisky en port in de aanbieding te hebben. De redactie wenst Eric en zijn medewerkers veel succes met La Barrique nieuwe stijl!

 

 

Delen

Over de auteur

1 reactie

Laat een reactie achter