Al 20 jaar schoenmakerij en schoenwinkel: De Haeghe

0

Schoenmakerij en Schoenwinkel De Haeghe, gelegen aan de Haagweg 425, bestond afgelopen vrijdag alweer 20 jaar. Ik spreek de bevlogen eigenaar Rob Mol in zijn pas gerenoveerde winkel.

Een vakman aan het werk
Rob, wat ziet het er fris en netjes uit hier!“Ja he, ik heb er flink wat uren in gestopt om het voor het jubileum weer up to date te krijgen. Alle rekken zijn opnieuw in de verf gezet, en er ligt een nieuwe vloer in. Ik ben er heel blij mee!”

Nou dat mag ook wel, de winkel ziet er uit om door een ringetje te halen. Het toont aan dat hier een trotse eigenaar en bevlogen vakman aan het werk is. Want werken doet Rob graag. Tijdens het interview is hij nog volop bezig met de afwerking van een schoen: “De klant komt deze zo ophalen en ik wil wel dat de schoen er dan als nieuw uitziet, dus ik ga even door!”

Opgegroeid in Oudenbosch begon Rob 31 jaar geleden de opleiding tot schoenmaker in Rotterdam. Het was duidelijk zijn passie en naast het werken in diverse schoenmakerijen kwam hij terecht in een werkplaats voor orthopedische schoenen, waar hij veel kennis opdeed over aangepaste schoenen zoals steunzolen en dergelijke.

Uitbreiding
Hoe kom je eigenlijk in Princenhage terecht?
“Via het toenmalige arbeidsbureau werd ik ingezet bij schoenmakerij Princenhage, bij Leon Snoeren, die was gevestigd in het pand waarin nu Belle Fleur zit. In het jaar 2000 kreeg ik de mooie kans om deze zaak over te nemen en in 2004 ben ik naar de overkant verhuisd, naar het pand waar ik nu nog steeds met veel plezier zit. Dit pand gaf me niet alleen meer ruimte voor mijn machines en een grotere toonbank, maar ook om me meer te richten op de verkoop van schoenen. De verhouding schoenmakerij / schoenenwinkel is nu zelfs 50/50.”

Vakkennis en maatwerk
Buiten zijn opleiding tot schoenmaker heeft Rob ook een diploma behaald als podoloog.

Dat bleek een goede zet. Met al zijn vakkennis over voeten en schoenen komen de mensen nu van heinde en verre om zich bij hem te laten adviseren over de juiste schoen.

“Dat vind ik het mooiste aan dit vak: de tijd nemen voor de klant, en precies het juiste advies geven over schoenen. Niets is hier te gek, ik kan elke schoen weer als nieuw maken. En heb ik het niet in huis, dan doe ik mijn best om er aan te komen. Alles voor een tevreden klant!” Aandacht voor de klant en goede service, het heeft Rob in de afgelopen jaren een grote vaste klantenkring opgeleverd. “Dat is ook het leuke aan werken in Princenhage: mensen hebben tijd voor een praatje en je leert ze zo echt kennen. Hier zijn al meerdere vriendschappen ontstaan!”

De schoen waar Rob mee bezig was is klaar. Niet veel later komt de klant de winkel binnen. Hij gaat zitten en begint gezellig te kletsen. Een ding is zeker volgens hem: “Mevrouw, deze man is de beste schoenmaker van het land!”

Rob, namens het wijkblad gefeliciteerd met je jubileum, we wensen je nog vele succesvolle jaren in Princenhage toe.

Tot slot: De jubileumaanbieding die vorige week in ons wijkblad is geplaatst is nog tot zaterdag 5 september geldig. Lever de advertentie in en krijg 15% korting op reparatie van zolen en hakken.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter