Huize Druivelaar – Een unieke plek om even helemaal op te laden!

0

Misschien heeft u het vorig jaar te koop zien staan: Huize Druivelaar. Een prachtig terrein aan de Haagweg, verscholen achter de panden en toegankelijk via een smal paadje. In oktober 2019 is het verkocht aan Chantal en Rutger. Na enkele maanden heel hard werken zijn zij sinds enkele weken geopend voor B&B gasten. Hoogste tijd om hen eens een bezoekje te brengen om deze locatie live te bekijken en te informeren naar alle plannen die het stel heeft.

Een complete beleving

Een beetje stiekem voelt het, om via het smalle paadje naar het prachtige huis met druivenkas te lopen; alsof ik zomaar iemands tuin betreed. Ik heb echter keurig een afspraak gemaakt dus word verwacht, en aller hartelijkst onthaald door Rutger, die nog even bezig is met zijn gasten. Chantal komt ons al gauw verwelkomen en we nemen plaats in de druivenkas. Er volgt een ontspannen gesprek, waarin Chantal en Rutger uitgebreid vertellen over hoe het zo gekomen is en wat hun plannen zijn. En dat is een bijzonder verhaal. Beiden harde werkers, hij in de verzekeringswereld, zij in de hotelbranche, op zoek naar iets nieuws toen Huize Druivelaar op hun pad kwam en binnen 2 dagen was de koop rond. Super spannend, na een bezichtiging van een half uur hadden ze ineens een enorme lap grond met een huis erop. Beter gezegd, ze hadden ineens een landgoed aan mogelijkheden! Beiden hebben hun hart eraan verloren, maar het is duidelijk Chantal die hier de scepter zwaait en al haar passie voor hotelmanagement hier kwijt kan. “Ik ben hier al mijn hele leven mee bezig, dit is echt mijn droom. Bij elke baan vielen er meer puzzelstukjes op hun plaats waarna ik precies op zoek was, en toen dit voorbij kwam wist ik: dit is het! Dat het ook nog in Princenhage ligt, waar mijn vader geboren is in het café aan de Haagweg 440, maakte het alleen maar nóg leuker!”

Het is erg veel werk, en ambities zijn er volop. Met veel zorg en aandacht voor mooie producten is er flink verbouwd. Momenteel is het mogelijk om in 2 prachtige B&B kamers te overnachten. Het trekt veel vrijetijd mensen, maar zeker ook wel zakenlui die zich na een dag hard werken graag even in een wat meer huiselijke omgeving willen terugtrekken. “Soms komen mensen hier met allerlei plannen om te ondernemen, maar gaan ze niet verder dan onze tuin omdat het zo ontspannen is om hier in het groen te zitten; mensen onthaasten hier echt. We willen hen een complete beleving bieden en geven erg veel aandacht aan een fijn ontbijt en lunch. We richten ons hierbij ook zeker op lokale producten en leveranciers, we werken samen met veel ondernemers uit de buurt, wat we heel prettig vinden.”

Zoveel plannen!

Naast de B&B is er de mogelijkheid om te trouwen in de schitterende tuin van Huize Druivelaar. “We richten ons op kleine gezelschappen (tot ongeveer 40 personen, red.), die we een intieme, perfect georganiseerde ceremonie bieden, volledig naar wens van de klant.” Na het fijne gesprek krijg ik dan eindelijk een rondleiding langs de kamers en de schitterende tuin waar ook veel fotoshoots plaatsvinden en die zelfs dient als filmlocatie. Chantal en Rutger vertellen honderduit. “We willen nog veel meer verbinding zoeken met onze omgeving, ach, we hebben nog zoveel plannen!“ Het is me duidelijk, dit stel is de perfecte uitbater voor dit pareltje in Princenhage. We komen graag nog eens terug!

Chantal en Rutger samen met hun zoon Dirk van bijna 3 in de tuin van Huize Druivelaar.

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter