Drukte bij visboer Vermeulen, Hollandse Nieuwe haring

0

De Hollandse Nieuwe is weer aan de wal gebracht. Gisteren bood het Nederlands Visbureau het eerste vaatje haring aan aan de zorgmedewerkers van Nederland. Sinds vandaag kun je ook in Princenhage weer terecht voor een verse haring. Bij visboer Vermeulen aan de Dreef stond aan het begin van de middag een kleine rij wachtenden buiten. “Dit is de drukste dag van het jaar”, vertellen Ingrid en Natasja die de klanten bedienen. De topdrukte verwachtten ze aan het einde van de middag.

In de rij staat ook Fred Stoter met zijn vrouw. Op de vraag of er echt naar uitgekeken heeft: “Ja, ja”, zegt hij lachend terwijl hij een watertandend gebaar maakt met zijn mond. Hij is een echte liefhebber van Hollandse Nieuwe. “Dat is zo lekker. Het is uitgesproken Nederlands. Niet als product, maar zoals wij het eten zijn we de enigen ter wereld die ze in die vorm eten.”

Zaterdag 13 juni 10.00-1600 uur en woensdag 17 juni 12.00-18.00 uur is Kwaliteitsvishandel Vermeulen extra geopend voor meer liefhebbers van de Hollandse Nieuwe haring.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter