Nieuw Cultuurpodium Het Gele Huis Princenhage

0

Via Zoom kunnen we op zaterdag 23 mei tussen 15.00 uur en 16.00 uur genieten van het Cultuurpodium in deze tijd die wel wat cultuur kan gebruiken. Via de nieuwsbrief van Het gele Huis en de website is de link binnenkort te vinden om in te loggen: www.hetgelehuisinprincenhage.com. We hebben twee gasten met poëtische aspiraties, namelijk Marjolein Jua en Bob Kalkman.

Bob Kalkman begon zo’n vier jaar geleden gedichten te schrijven tijdens nachtelijke doorwaakte uren. Zijn poëzie gaat over omgaan met pijn, opnieuw een leven oppakken en zijn “ontaarde” jeugd, zoals hij het zelf noemt. Opvallend is dat zijn gedichten toch veel verder gaan dan een eenzijdig zelfbeeld met allerlei navelstaarderij. Dit geeft het publiek een gevoel “erbij” te zijn, zonder een nare nasmaak te krijgen. Bob treedt vaak op en weet zijn teksten goed naar voren te brengen.

Marjolein is vanuit het onderwijs, waarbij ze vooral passie heeft voor taal en muziek, gaan schrijven, zingen en spelen. De grote levensvragen, vergankelijkheid en het feit dat het leven ons vaak ontsnapt, zijn haar boeiende thema’s in haar repertoire.

Zoals ze zelf zegt:” Woorden en muziek… Ik zal er nooit genoeg van krijgen. Gelukkig zijn de mooiste dingen op aarde (bijna altijd) gratis”. Jua betekent “zon” in het Swahili. Marjolein heeft tijden in Afrika gewoond. Daarnaast vult Deborah Jacobs met haar muzikale bijdragen ook een deel van het programma.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter