Eten van ‘eigen boerderij’

0

Verse seizoensgroenten, fruit, aardappelen, vlees en eieren van eigen land eten? Kortom, eten van je eigen boerderij? Dat kan in Breda (hoek Sprundelsebaan/Liesdreef).

Onlangs is Herenboeren Op ‘t Lies opgericht; een duurzaam agrarisch bedrijf, eigendom van een coöperatie van burgers. Wij kweken op 20 hectare grond samen met onze boer, zelf groenten en fruit en houden er kippen, varkens en runderen. Omdat er nog ruimte is voor nieuwe leden, organiseren wij een online webinar waarin wij alles uitleggen over de Herenboerderij, het concept, het stappenplan en onze boerin.

Wat is een Herenboerderij
Een Herenboerderij is een kleinschalig, gemengd bedrijf opgericht door een coöperatie van consumenten die grip willen krijgen op hun eigen eten. Ze vormen uit hun midden zelf het bestuur en beslissen wat voor groenten, fruit en vlees geproduceerd worden. Gezamenlijk nemen ze een boer in loondienst die de dagelijkse leiding op de boerderij heeft en op een duurzame en professionele wijze voedsel produceert exclusief voor de leden. De leden nemen wekelijks, tegen betaling, vers voedsel af van hun eigen boerderij.

Meedoen?
Wil jij meer weten over de Herenboeren en hoe je mee kunt doen? Er is een online informatieavond via Zoom op donderdag 28 mei a.s. We vertellen je over het initiatief, de landbouwvorm, de contacten met de gemeente en de status van het traject. Uiteraard is er ook alle ruimte om je vragen te stellen. We starten om 20.00 uur. Meer informatie en aanmelden voor de informatieavond: www.breda.herenboeren.nl.

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter