Uitslag KerstCreatieRoute

0

De jury is weer 2 avonden op pad geweest met klembord en zaklamp. We hebben beoordeeld naar: een verhaal te vertellen, een eenheid, originaliteit, een creatie en zelfgemaakte onderdelen. Marian, Jean en ik hebben alles afzonderlijk beoordeeld en daarna zijn we onze bevindingen naast elkaar gaan leggen. 

We beginnen met een eervolle vermelding voor de etalage van de Hubo, familie van Hees, op het Heuvelplein. Zij hadden prachtige poppenhuizen ingericht met meubeltjes, poppen, en daaromheen sfeervolle verlichting, paadjes, etc. Het was leuk om te zien dat ze zoveel moeite hadden gedaan om er iets bijzonders van te maken. Temeer daar we dit jaar bij de winkeliers eigenlijk alleen kerstversiering hebben gezien en weinig creatie. We willen ook even de Jumbo vermelden die nu twee ramen speciaal voor de route had ingericht.

Verder hebben we dit jaar een speciale kinderprijs uitgereikt omdat er 6 adressen waren waar kinderen een heel raam beschilderd of ingericht hadden.

De winnaars van deze kinderprijs zijn Daan en Thijs Visser van Liesbosstraat 7. Zij hebben het hele raam volgetekend met een kerstboom, een ijsbaan, enz. En daarvoor krijgen zij een lekkere taart met hun tekening er bovenop.

De creaties van de volwassenen
Er waren 6 genomineerden:

Dreef 36: Marina Muskens en Frank Nusselein. Zij hebben twee ramen gevuld met een mooie Jozef en Maria, gemaakt van jute, organza en een mooie platte constructie van ijzerdraad. Een blikvanger in de straat!

Kolenbranderstraat 16: Yvonne Groenendaal. Zij hadden een kerstrebus gemaakt voor alle wandelaars. Wij zijn benieuwd hoe dat is gegaan en wie de prijs gewonnen heeft. De rebus begon met: “Als je engelen aan de hemel…” Zij hebben allerlei grappige voorwerpen gebruikt, en er duidelijk veel tijd in gestoken. Een leuk idee!

Dreef 51: Cornee en Esmeralda Beekers. “De engelen van Princenhage”. Een mooie eenheid als beeld. Van emmers en buizen een verhaal gemaakt. Elke buis een klikkertje met lampje en de naam van een engel: waakengel, beschermengel, speelengel, wijze engel, bengel-engel, wensengel. En de tekst: we kunnen allemaal een engel zijn.” Roep maar aan. We helpen graag”. Goed uitgewerkt, mooi geheel, mooie kerstgedachte.

De prijswinnaars
3e plaats: Dreef 26: Yvon en Wim Scholten
Vogels uit alle windstreken in Princenhage. Blijkt Yvon al die vogels te hebben gehaakt, allerlei verschillende vormen en kleuren. Prachtig.

2e plaats: Zuilenstraat 73: Ineke en Rini Leemput
Daar was de hele tuin ingericht met een geschilderde kerststal, geschilderde plankjes met Rudolf en vier sneeuwpoppen, een sneeuwpop op stof geschilderd, verlichte ijsberen en nog vanalles. Een verlicht verhaal, de hele tuin gebruikt.

1e plaats: Holtken 4 en 6 Familie Rondel en familie van Hal
Zij hebben heel Princenhage uitgezaagd: kerk, raadhuis, frituur, molen, rode hert, etc. Zeer sfeervol en zorgvuldig gemaakt. “Princenhage verbindt” is een mooie gedacht. Ook de verbinding van buren om zoiets samen te doen. Details als gebrandschilderde ramen, achter elk huis een lichtje. Zelfs voor de nummers hebben ze nog een huisje getimmerd.

Publieksprijs  (104 formulieren ingevuld)
Dat was een nek-aan-nek race tussen Esserstraat 22, Holtken 4-6 en de Pannendekkerstraat 22. De winnaar is de laatstgenoemde: The nightmare before Christmas, Van Halloween tot Christmas Town.

Winnaar van de rebus
De oplossing was: “Sfeervolle kerst op het nieuwe plein. De engel zag dat het goed was. Het Aogje fonkelt als nooit tevoren”. De prijs, een taartbon van Bakkerij Lips, ging naar Astrid en Kemal.

Namens de jury, Geertrui van den Brink

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter