Tom Sanders nieuwe voorzitter De Koe

0

Afgelopen zondag vond traditiegetrouw het nieuwjaarsconcert in de Koe plaats. Het nieuwjaarsconcert komt jaarlijks tot stand in samenwerking met de Dorpsraad, de OVP (Ondernemersvereniging Princenhage), de Koninklijke Harmonie Cecilia en De Koe. Na negen jaar voorzitter van De Koe te zijn geweest, droeg Joost de Jongh na het nieuwjaarsconcert de sleutels van de Koe en Dorpswei over aan Tom Sanders, die daarmee als nieuwe voorzitter van De Koe werd voorgesteld.

Daags tevoren heb ik een praatje gemaakt met Tom om hem wat uitgebreider aan u voor te kunnen stellen. Tom is 50 jaar en woont met vrouw en kinderen intussen 15 jaar in de Liesbosstraat. Voorheen was hij eindverantwoordelijke voor bedrijven in aluminium in België en Nederland. Sinds 1 januari 2018 is Tom algemeen directeur van Dumaco, dat zeven metaalbedrijven in Nederland omvat, met totaal 700 werknemers.

Vrijwilligerswerk
“Tja, door mijn werk ben ik wel veel van huis, maar toch was ik er zo langzamerhand aan toe om me meer voor het Princenhaagse leven in te zetten, op welk gebied dan ook. Via vrienden ben ik in contact gekomen met mensen die actief zijn bij De Koe. Na een paar gesprekken kwam vanuit het bestuur de vraag of ik er iets voor voelde om Joost als voorzitter op te volgen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, het werk in en voor de Koe (en niet te vergeten de Dorpswei) is een door en door Princenhaagse aangelegenheid, waarbij ik me zeer betrokken voel. Buiten de maandelijkse vergaderingen is er tussendoor nog heel veel overleg, o.a. met de vele verenigingen die hun ‘thuis’ hebben in de Koe. Bij verscheidene jaarlijks terugkerende evenementen in de Koe is er ook veel fysiek werk te verrichten. Dat vergt veel tijd en dient ook in goede banen geleid te worden. Gelukkig zijn er veel enthousiaste vrijwilligers die daarbij hand- en spandiensten verrichten.  Alles bij elkaar heb ik er erg veel zin in om in navolging van Joost, samen met bestuur en betrokkenen, de kar te trekken om aldus een actieve en levendige Koe in ons midden te hebben”.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter