Feestelijke opening Kerststal Princenhage

1

Op zaterdag 14 december werd de Kerststal met het inwerpen van het eerste muntje in de knik-engel officieel geopend. Hiermee is de kerstperiode in Princenhage ingegaan.

Na het traditionele kerstconcert van de Koninklijke Harmonie Cecilia in de Martinuskerk stroomden de bezoekers naar het Raadhuis voor de feestelijke opening van de kerststal, waar de schapen en ezels direct op veel bekijks mochten rekenen. Na een openingswoord van Henk Dijkers, voorzitter van de Stichting Kerststal Princenhage, werden de winnaars van de loterij bekendgemaakt.

Muziek en gezelligheid
Ook dit jaar speelde muziek weer een grote rol bij de opening van de kerststal. Zo bracht het Theater Kinderkoor enkele kerstklassiekers ten gehore, die goed werden meegezongen. Kinderkoor De Meertenzangertjes kreeg vervolgens de handen op elkaar met een enthousiaste uitvoering van het nummer ‘Niets is cooler dan Kerstmis.’ Met de zin ‘De mooiste tijd van het jaar want we zijn met elkaar echt waar’ gaven de kinderen het publiek ook nog een mooie boodschap mee.

Aftrap Kerstcreatieroute
Naast de kerststal werd met de bekendmaking van de eerste letter de puzzeltocht van de KerstCreatieRoute ook officieel geopend. Een papieren plattegrond met de 80 deelnemende adressen is vanaf nu verkrijgbaar bij de kerststal zelf of is te vinden in het Wijkblad van 12 december. De digitale versie: plattegrond

Delen

Over de auteur

1 reactie

  1. Waarom nog steeds levende dieren in zo’n kleine ruimte? Het geeft deze dieren zo veel stress! Ze staan daar maar te staan. Kinderen prikken de beesten in de ogen en de ezels vallen de schapen aan uit verveling. Dit kan echt niet in deze tijd!
    Er is zelfs n keer een vuurpijl in t stalletje terecht gekomen. Tijd om hiervoor beelden weg te zetten ipv levende dieren!!!

Laat een reactie achter