Beidehand® – Kunstatelier en Galerie Princenhage : Midden in de samenleving!

0

Begin 2020 openen Marjolein Hogendorp en Ellen Broeren Kunstatelier en Galerie Beidehand in Princenhage. Ik spreek de bedenkers van dit mooie initiatief bij Gasterij D’n Heerlijckheid, waarboven Beidehand wordt gevestigd.

 

Voor wie
Marjolein: “Kunstatelier en Galerie Beidehand biedt dagbesteding aan mensen met een licht verstandelijke beperking, mensen met dementie en (eenzame) mensen uit de buurt met affiniteit voor kunst en creatief bezig zijn. Iedereen vanaf 18 jaar, vallend onder de WLZ, WMO en PGB, of gewoon particulier, is welkom.”

Ellen: “We willen ze, samen met kunstenaars, technieken aanleren en opdrachten laten uitvoeren en hen op die manier een nuttige daginvulling geven. Door talenten en creativiteit te ontwikkelen en afwisseling te bieden op een kleinschalige en veilige locatie, willen we mensen plezier en voldoening bieden. Hier kun je zijn wie je bent en doen wat je leuk vindt.”

 
Aan het werk!
Marjolein, werkzaam als zelfstandig begeleider van cliënten op het gebied van psychiatrie en dementie en Ellen, die een eigen bedrijf heeft in promotionele artikelen en kleding, wonen samen in Princenhage. Vanuit werk en levenservaring ontstond steeds meer de behoefte om meer positiviteit te brengen in het leven van mensen. “Er is ellende genoeg om ons heen, zeker voor mensen die ouder worden en/of beperkingen hebben. Zij raken steeds verder verwijderd van de maatschappij, terwijl het zo belangrijk is voor je eigenwaarde om juist deel te nemen aan het dagelijkse leven. Dit willen wij bieden met Beidehand. Mensen komen dan ook echt bij ons werken; het is de bedoeling dat de creaties die ontstaan ook daadwerkelijk verkocht of verhuurd gaan worden, denk aan kunstuitleen. Ook kunnen we in opdracht van klanten werken. Op die manier maken we het niet alleen leuk om te doen, maar vooral ook zinvol.”

 

Perfecte samenwerking
“Lydia, manager van de locatie, vult aan: “Deze visie sluit naadloos aan op de onze, dat mensen vooral het leven leven, waarbij d’n Heerlijckheid ‘een huis van de wijk’ biedt, waar buiten, de maatschappij, van harte welkom binnen is.”

Het is duidelijk dat Marjolein en Ellen, in samenwerking met Lydia en haar team, vol passie aan dit avontuur beginnen. Het enthousiasme straalt van hen af. Het begin van een mooie samenwerking!

Noot: De komende maand staat in het teken van het klaar maken van de locatie en verfijnen van het aanbod. Hiertoe is contact met de gemeente ivm subsidies en met kunstenaars om gezamenlijk een uitdagend aanbod te kunnen bieden. Daarnaast zijn de dames druk met de inrichting van de ruimte. 

Hierbij is hulp zeer welkom. Zowel in materialen, inboedel als ook financiële steun.

Voor vragen en aanmelden kunt u terecht bij Ellen: 06-20425191 of atelier@beidehand.nl

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter