Dorpskwis 2.0 groot succes!

0

Zaterdagavond 23 november vond voor de 32e keer de Dorpskwis Princenhage plaats in De Koe. Na een jaar bezinning stond er dit jaar een kwis met een nieuwe, zeer geslaagde opzet.

Wel 30 teams waren present, van carnavalsgroep tot sportvereniging tot vriendengroep, volledig uitgedost of niet; iedereen had er overduidelijk zin in!

De kwis bestaat nog altijd uit twee delen. In de middag kon elk team zijn wedstrijdformulier ophalen. Bij dit onderdeel mocht alles uit de kast worden getrokken om de vragen te beantwoorden en de creatieve opdracht uit te voeren; dit keer moest er een fiets worden ontworpen, naar het carnavalsmotto van 2020 “Maokt d’r #selfiets van”. Het leverde prachtige ontwerpen op, waarvan de meest carnavaleske werd beloond met een geldbedrag; een goed begin voor CV Een Steekje Los. 

Het tweede deel vond in De Koe plaats. Groot verschil met andere jaren is dat er geen gebruik gemaakt mag worden van (digitale) naslagwerken of een achterban; het kwam volledig aan op parate kennis.

Ook deed elk team tot de laatste ronde mee; de podiumronde is komen te vervallen.

De nieuwe organisatie heeft duidelijk veel aandacht in de opzet gestopt; de opdrachten waren met veel gevoel voor detail samengesteld en de puntentelling ging dit jaar voor het eerst digitaal.

Het was een ouderwets gezellige avond die werd gewonnen door de heren en dame bierbrouwers BBCP.

Fijn dat de Dorpskwis weer terug is in ons Aogje! Op naar volgend jaar!

 

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter