Belle Fleur gaat samen met Smallsteps

0

Vorig jaar koos het kindercentrum er al voor zich aan te sluiten bij Kidsfoundation; een landelijke organisatie waarbinnen verschillende kinderopvangorganisaties samenwerken om de best gewaardeerde kinderopvang te bieden.

Smallsteps is een onderdeel van Kidsfoundation en biedt Belle Fleur de voordelen van een grote, professionele organisatie, zonder dat het haar eigen onderscheidende karakter beïnvloedt. Deze stap was voor oprichtster en eigenaresse Astrid Boot het moment om een ander pad in te slaan. Zij verlaat Belle Fleur en gaat zich richten op een nieuwe carrière. “16 jaar geleden ben ik in mijn woonplaats Prinsenbeek gestart met mijn eerste locatie, inmiddels is Belle Fleur uitgegroeid tot een organisatie met 20 locaties, alle met dezelfde missie: aandacht en betrokkenheid bij personeel, kinderen en ouders en maatschappelijke betrokkenheid.”

De tweede locatie was in Princenhage, waar Astrids familieroots liggen. In het pand aan de Haagweg startte zij met 2 groepen. Nu zijn het er 5, ingericht naar leeftijd. Elke leidster staat op een groep die bij haar past. Als mensen doen waar ze goed in zijn, straalt dat af op kind en ouder.

Astrid is zelf altijd persoonlijk betrokken gebleven bij alle locaties en in haar carrière steeds op zoek geweest naar nieuwe uitdagingen. Het loslaten van haar Belle Fleur valt haar niet licht. Toch voelt het als een goed besluit: “Het gevoel bij Kidsfoundation is erg goed. Het is een grote, professionele organisatie die zorgt voor een stevige basis en daarmee continuïteit van Belle Fleur. Daarbij zijn het betrokken mensen die de kwaliteit van de zorg voorop zetten. Met veel vertrouwen laat ik Belle Fleur achter in hun handen.”

Afscheid nemen doet ze groots. Met veel aandacht voor haar personeel. Op 12 december is er een openbare receptie in café De Swaen in Prinsenbeek, en op 13 december volgt een groots afscheidsfeest voor het voltallige personeel. En daarna….? Astrid zit al boordevol ideeën. Ze blijft een echte ondernemer!

Goed om te weten: Naar buiten toe blijft Belle Fleur voorlopig haar eigen naam hanteren. Aan de achterkant worden de processen (denk aan P&O en administratie) gebundeld, maar op de werkvloer blijven de vertrouwde gezichten doen waar ze goed in zijn: zorgen voor de kleintjes!

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter