Meer gereserveerde parkeerplaatsen rond Haagsemarkt door oplaadpalen

0

Uit de omgeving van de Haagsemarkt zijn aanvragen ontvangen bij de gemeente Breda voor oplaadpalen voor elektrische auto’s. Binnen een straal van 300 meter is er op dit moment 1 oplaadpaal (aan de Liesbosstraat) waar 2 auto’s tegelijk kunnen worden opgeladen. Deze heeft een bezettingspercentage tussen de 30% en 40%. De 2 laadpalen voor 4 auto’s aan de Esserstraat vallen net buiten de grens van 300 meter.

Een laadpaal wordt vaak óf overdag óf ’s nachts gebruikt. Bij bepalen of een oplaadpaal een hoog gebruik heeft wordt uitgegaan van een maximaal bezettingspercentage van 50%. Het gebruik tussen 30% en 40% van de paal aan de Liesbosstraat is gezien het maximale gebruik van 50% dus al vrij hoog. Dit betekent dat er ruimte is om het netwerk van laadpalen in deze buurt te verfijnen volgens de gemeente.

Vanwege bovenstaande argumentatie is daarom is besloten twee parkeerplaatsen te reserveren voor het opladen van elektrische auto’s aan de Dreef ter hoogte van huisnummer 1 (nabij het gele huis). Er worden twee oplaadpalen geplaatst, waarbij vier auto’s tegelijk op kunnen laden. Er worden echter twee parkeerplaatsen vast voor gereserveerd.

Omwonenden zijn via een BredaBericht geïnformeerd hierop zijn een aantal negatieve reacties gekomen in verband met de huidige parkeerdruk omdat op de geplande locaties nu nagenoeg altijd auto’s staan geparkeerd. Het college vindt niet dat de parkeerdruk verhoogd wordt omdat een elektrische auto bijna altijd een benzineauto vervangt. Er is dus geen toename van parkerende voertuigen en wil de aangewezen locatie dus gaan gebruiken voor het opladen van elektrische auto’s.

De oplaadpalen aan de Dreef zijn overigens niet de enige palen die de gemeente op korte termijn wil gaan plaatsten in Princenhage. Aan de Pottenbakkerstraat worden twee parkeerplaatsen gereserveerd tegenover huisnummer 47 en aan de Laarzenmakerstraat tegenover huisnummer 6 ook twee parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto’s.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter