Princenhage viert 75 jaar Vrijheid met eigen programma

0

Op 9 oktober vierde Princenhage 75 jaar Vrijheid op geheel eigen wijze. De activiteiten begonnen in de ochtend met een herdenking bij de Vredeskapel, met aansluitend een bezoek aan het Princenhaags Museum.

Rond 9:45 werd het langzaam drukker op het Esserplein. Naast reguliere bezoekers mocht de organisatie ook de groepen acht van KBS De Eerste Rith en KBS Sinte Maerte verwelkomen. Ook zij waren gekomen om samen stil te staan bij de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog. Op de achtergrond luidden de klokken van de St. Martinuskerk, voor deze gelegenheid handmatig bediend door het Klokkenluidersgilde. Na twee minuten stilte en woorden van reflectie van pastoraal werker Han Geppaart en Arie Roobol, was het vervolgens de beurt aan de achtstegroepers die een aantal gedichten ten gehore brachten. De indrukwekkende gedichten werden onder luid applaus ontvangen. Als afsluiter zorgden de scholieren samen met rapper Steev voor een moment waarop heden en verleden op respectvolle wijze samenkwamen.

 

Presentatie boekje Vredeskapel

Na de herdenking bij de Vredeskapel zette het merendeel van de aanwezigen koers naar het Princenhaags Museum, waar men de tentoonstellingen over de Vredeskapel en Generaal Maczeck bezocht. Bij dit onderdeel werd tevens het nieuwe boekje over de Vredeskapel gepresenteerd. Uit handen van Arie Roobol mocht samensteller en auteur Helma Raaijmakers, tevens verbonden aan dit Wijkblad, het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Bij het verlaten van het museum kregen de aanwezigen een eigen exemplaar mee naar huis.  

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter