Herdenking gesneuvelde Poolse militairen

0

In een bijna 2 uur durende ceremonie zijn op zondag 27 oktober de gesneuvelde Poolse militairen herdacht op het Pools Militair Ereveld aan de Ettensebaan. Het is 75 jaar geleden dat Breda is bevrijd van de Duitse onderdrukking en daarmee was het ook een speciale herdenking. Verschillende aanwezigen spraken, onder wie burgemeester Depla en Poolse hoogwaardigheidsbekleders. De graven van de Poolse militairen werden gezegend en kinderen legden bloemen bij alle graven. Voor de veteranen was er een speciale Poolse onderscheiding en een vliegtuig vloog laag over de Ettensebaan.

Aanstaande dinsdag, als het exact 75 jaar geleden is dat Breda/Princenhage is bevrijd, zal Koning Willem-Alexander met de Poolse President Andrzej Duda een bezoek brengen aan het Pools Militair Ereveld.

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter