Oplaadpaal Touwslagerstraat

0

Uit de omgeving van de Touwslagerstraat/Boendermakerpad zijn één of meerdere aanvragen ontvangen bij de gemeente Breda voor een oplaadpaal voor elektronische auto’s. Binnen een straal van 300 meter is op dit moment één oplaadpaal aanwezig, aan de Ambachtenlaan. Deze oplaadpaal heeft een bezettingspercentage tussen 30% en 40%. Een laadpaal wordt vaak óf overdag óf ’s nachts gebruikt. Bij bepalen of een oplaadpaal een hoog gebruik heeft moet dus uitgegaan worden van een maximaal bezettingspercentage van 50%. Het gebruik tussen 30% en 40% van de paal is gezien het maximale gebruik van 50% al vrij hoog. Dit betekent dat er ruimte is om het netwerk van laadpalen in deze buurt te verfijnen. Zeker omdat de groei van elektrische rijden in Princenhage rond de 100% groei per jaar laat zien en deze groei in de toekomst ook is te verwachten. 

Daarom is besloten twee parkeerplaatsen te reserveren voor het opladen van elektrische auto’s aan de Touwslagerstraat naast Boendermakerpad 1. Deze twee parkeervakken liggen naast een blinde muur en aan de overzijde is de zijkant van een tuin. De oplaadpaal staat op deze manier niet direct voor een woning en zorgt hierdoor niet voor zichtoverlast.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter