Open dag muzieklessen in de Dobbelsteen

0

Afgelopen zaterdag vond in de Dobbelsteen de open dag plaats van de afdeling muziek van Cultuur in Princenhage. Door het warme weer was het niet druk, maar het enthousiasme was er niet minder om. Een impressie van een muzikale middag.

Karin van Noort, één van de kartrekkers van Cultuur in Princenhage en coördinator van de afdeling muziek, vertelt: ‘Ik ben muziekleraar op basisschool Sinte Maerte. Ik zie daar hoe belangrijk muziek is. Muziek is een manier om je te uiten en (samen) plezier te hebben. Wij vinden dat het voor Princenhagenaars mogelijk moet zijn om dichtbij huis muzieklessen te volgen. Daarom geeft een aantal docenten in de Dobbelsteen les. De lessen zijn overigens ook toegankelijk voor inwoners buiten Princenhage. Op deze open dag kan iedereen kennis maken met een instrument en de docent.’

Docenten
De docenten die lesgeven in de Dobbelsteen zijn deze middag aanwezig: Niek van Uden-Luteijn (accordeon), Marie-Anne Gubbels (gitaar en ukelele), Gerard de Krom (trombone, bariton en bastuba), Victor Kruis (hobo) en Vera Keijsers (zang, kinderkoor). Alle docenten hebben een indrukwekkende achtergrond en carrière als muzikant en docent. Centraal staat hun passie voor muziek. Deze passie willen zij overbrengen op de leerlingen. Marie-Anne: ’De leerlingen zien genieten en zich zien ontwikkelen. Daar doe ik het voor.’

Leerlingen
Dat de leerlingen zich ontwikkelen is tijdens de middag heel duidelijk. Een jonge gitarist speelt met Marie-Anne een paar mooie nummers, gevolgd door een indrukwekkend optreden van een wat oudere leerling. Drie jonge mensen spelen de hobo. Ze zijn duidelijk op elkaar ingespeeld. Zij vertellen dat ze wel vaker samen spelen en ook samen optreden. En dan treedt het kinderkoor Princenkids op. Bijzonder om het plezier te zien van het samen zingen. Het klinkt prachtig. Een man op leeftijd speelt tenslotte met Niek mijn favoriete instrument: de accordeon. Deze middag heeft weer eens duidelijk gemaakt dat muziek plezier geeft en verbindt.

Voor iedereen
Karin benadrukt dat het muziek maken voor iedereen toegankelijk moet zijn: ‘Indien iemand om financiële of andere redenen belemmert wordt in het volgen van muzieklessen, dan kan men contact opnemen. We kijken dan samen naar een oplossing.’

Meer informatie is te vinden op www.cultuurinprincenhage.nl

SONY DSC

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter