Oplaadpaal Wethouder van Haperenstraat

0

Uit de omgeving van de Wethouder van Haperenstraat/Mgr. van Genkstraat zijn er meerdere aanvragen ontvangen bij de gemeente Breda voor een oplaadpaal voor elektronische auto’s. Binnen een straal van 300 meter is nog geen oplaadpaal beschikbaar. De dichtst bij zijnde oplaadpalen zijn gelegen aan de Haagweg, Liesboslaan en Wendel.

Het gebruik van de palen aan de Haagweg, Liesboslaan en Wendel ligt tussen de 25% en 40%. Een laadpaal wordt vaak óf overdag óf ’s nachts gebruikt. Bij bepalen of een oplaadpaal een hoog gebruik heeft moet dus uitgegaan worden van een maximaal bezettingspercentage van 50%. Het gebruik van de palen ligt tussen de 25% en 40%. Dit is gezien het maximale gebruik van 50% al vrij hoog. Dit betekent dat er ruimte is om het netwerk van laadpalen in deze buurt te verfijnen. Zeker omdat deze palen al buiten de maximale straal van 300 m liggen en een verdere groei van elektrische rijders in Princenhage is te verwachten.

Daarom is besloten twee parkeerplaatsen te reserveren voor het opladen van elektrische auto’s op de Wethouder van Haperenstraat ter hoogte van Mgr. van Genkstraat nummer 2. Deze twee parkeervakken liggen naast een blinde muur en aan de overzijde is een bedrijf gevestigd. De oplaadpaal staat op deze manier niet direct voor een woning en zorgt hierdoor niet voor zichtoverlast.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter