Parkeerverbodzone Rithmeesterpark

0

Op het Rithmeesterpark worden in de nachtelijke uren vrachtwagens geparkeerd. Dit tast het karakter van het gebied aan en wordt hinder veroorzaakt doordat ook illegaal overnacht wordt. Daarom heeft de gemeente Breda besloten een parkeerverbodzone in te stellen met venstertijden. Het parkeerverbod is van kracht tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Overdag is het dus wel toegestaan om (kort) te parkeren. Op het Rithmeesterpark worden op 3 locaties, waar het Rithmeesterpark aansluit op andere wegen, de borden begin parkeerverbodzone, en einde parkeerverbodzone geplaatst.

Het is ongewenst dat er in de nachtelijke uren geparkeerd en tevens door chauffeurs overnacht wordt. Vrachtwagenbedrijven moeten zelf zorgen voor voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en onderweg moeten chauffeurs gebruik maken van de formele parkeerterreinen waar ook overnacht mag worden. De gemeente heeft het belang van het voorkomen van de door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter van het gebied en het voorkomen van de door het verkeer veroorzaakte overlast en hinder laten prevaleren boven de belangen van vrachtwagenchauffeurs om in de nachtelijke uren te mogen parkeren op het Rithmeesterpark.

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter