Groot onderhoud aan 52 huizen van Alwel

0

Eind september start woningcorporatie Alwel met groot onderhoud aan 52 huizen in Princenhage. Er komen nieuwe kozijnen, dakpannen, dakkapel en goten. Verder wordt het metselwerk en voegwerk van de gevels en schoorstenen hersteld. Bij de meeste huizen wordt een energetisch pakket aangebracht in de vorm van spouwmuurisolatie, kruipruimte isolatie en opdikken van het dak met dakisolatie. De bewoners krijgen zo meer comfort en besparen op de stookkosten.

Alwel start naar verwachting eind september in de Hovenierstraat. Vervolgens zijn de huurhuizen in de Azijnmakerstraat, Leidekkerstraat, Leerlooierstraat, Zadelmakerstraat en als laatste de Ambachtenlaan aan de beurt. Eind maart 2020 is de verwachting klaar te zijn.

Maandag 1 juli ging de klankbordgroep van de huurhuizen van Alwel akkoord met het Sociaal Plan. In het Sociaal Plan staan afspraken tussen Alwel en de huurders tijdens het groot onderhoud. Huurders weten zo, wat ze kunnen verwachten voor, tijdens en na de ingrepen. Dit plan is in samenspraak met de huurders gemaakt.

1: Hovenierstraat 14: Ambachtenlaan

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter