Eerste paal Generaal Maczek Memorial

0

Er was  maandagochtend 27 mei veel belangstelling voor het boren van de eerste paal van het Generaal Maczek Memorial, recht achter het Pools Militair Ereveld aan de Ettensebaan. Niet alleen direct betrokkenen maar ook veel pers was aanwezig, waaronder een Poolse cameraploeg.

Na drie jaar van voorbereiding werd door wethouder Marianne de Bie de eerste paal geboord. Het Generaal Maczek Memorial zal plaats gaan bieden aan de permanente tentoonstelling van het Generaal Maczek Museum en beschikken over een auditorium, een informatie- en documentatiecentrum en een ruimte voor herdenking en bezinning. Men streeft ernaar dit Memorial dit jaar, het 75e herdenkingsjaar voor het zuiden van Nederland van het einde van de tweede wereldoorlog, zoveel mogelijk te realiseren.

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter