Tijdelijk geen parkeergelegenheid Haagsemarkt

0

Eind april start de aannemer met de herinrichting van de Haagsemarkt in Princenhage. Het werk gebeurt gefaseerd. Het plein (Haagsemarkt) en de Haagweg/Liesbosstraat worden als eerste aangepakt. Dit werk begint 29 april en duurt ongeveer vier weken. Vervolgens wordt de aansluiting van de nieuwe situatie op de Doelenstraat/Dreef gemaakt. Dit duurt ongeveer twee weken. De aannemer maakt in het weekend van 26 mei ruimte voor de 28e Vrijmarkt Princenhage.

Op maandag 29 april geeft wethouder Miriam Haagh om 13.30 uur het startsein voor de herinrichting. U bent van harte welkom bij deze officiële handeling.

Bewoners en ondernemers hadden een breed gedragen wens om het plein gedeeltelijk opnieuw in te richten. In het Breda Begroot proces is via de dorpsraad de werkgroep Centrum Princenhage opgericht. Het doel van de werkgroep was om het mogelijk te maken het plein voor meerdere doelen te gebruiken en zo meer bezoekers te trekken. Samen met een extern bureau heeft de werkgroep de wensen uitgewerkt, als onderdeel van een over-all visie “Centrum Princenhage”. Op basis van het schetsontwerp van de Haagsemarkt bleek dat een groot deel van het gewenste ontwerp gerealiseerd kan worden met bestaande materialen. De bestuurders zijn gecharmeerd van de aanpak van de werkgroep. Zij hebben op 15 maart 2018 de toezegging gedaan het ontwerp te gaan realiseren. Na deze toezegging heeft de gemeente samen met de werkgroep het schetsontwerp verder uitgewerkt tot het definitieve ontwerp.

Tijdens de werkzaamheden is er geen parkeergelegenheid op de Haagsemarkt. Borden geven de omleidingen aan.

De gemeente en de aannemer erkennen dat het werk hinder geeft. Uiteraard proberen zij deze te beperken. Heeft u een suggestie om de overlast te beperken of een vraag over dit bericht? Neem dan contact op met de gemeente via www.breda.nl/contact of telefoon 14 076. De werkzaamheden en de omleidingen zijn aangegeven op de bereikbaarheidskaart op www.breda.nl/wegwerkzaamheden.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter