Lintje voor Toon Koolen

0

Op 26 april kreeg Toon Koolen, in Princenhage beter bekend als Toontje Koolen, bij hem thuis door burgemeester Depla de versierselen opgespeld, behorend bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. Zijn vrouw Dora: “Ik had hem verteld dat hij voor controle bij de huisarts verwacht werd. Bij thuiskomst was hij helemaal verrast, het huis zat vol familie. Bovendien stapte op een gegeven moment de burgemeester binnen ‘met het lintje’. De woorden van Depla ontroerden hem en hij was uiteraard blij met deze onderscheiding”.

Op de site van BN/de Stem stonden zijn verdiensten voor het bijhouden van de plantsoenen, en tot zijn pensionering in 2001, ook die van het Valkenberg. Wat velen niet weten is dat Toontje sinds zijn pensionering als vrijwilliger de tuin rondom de Martinuskerk en de kerkewei bijhoudt. Jarenlang was hij, samen met Dré van Nijnatten, elke maandagmorgen present. Na het overlijden van Dré doet Toontje dit werk alleen, maar hij krijgt binnenkort versterking van Jacq de Roos. Dat Toontje al sinds jaar en dag de tuin van het Bisschopshuis aan de Veemarktstraat bijhoudt, mag zeker ook niet onvermeld blijven.

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter