Buitenbedje bij de Eerste Rith

0

Sinds een aantal weken staat er in de tuin van kinderdagverblijf de Eerste Rith, aan de zijde Witwerkerstraat, een wit huisje op hoge poten. Het “huisje” is een buitenbedje. In Scandinavische landen is het al heel lang gebruikelijk dat kinderen buiten slapen. In Finland is onderzoek gedaan naar de ervaringen. Hieruit blijkt dat de kinderen beter en langer slapen, fitter zijn en beter eten. De frisse buitenlucht zou voor meer weerstand zorgen door een grotere opname van vitamine D.  

Gezond en in balans is een van de leidende principes van Kober. Goed en veilig slapen hoort hierbij. Het buitenbedje is dus een goedgekeurd bed en voldoet aan alle wettelijke normen. Daarnaast zijn er natuurlijk afspraken over het gebruik. Ouders moeten toestemming geven en het welbevinden van het kind staat voorop. Als kinderen zich niet prettig voelen of niet (goed) slapen, slapen ze binnen. De medewerkers kunnen door het raam in het bedje kijken, het bed is voorzien van fijn horrengaas en er is een intercomsysteem.

De meeste kinderen slapen heerlijk in de buitenlucht! Kou is niet erg, daar worden ze op gekleed: er wordt  gebruik gemaakt van een speciale buitenslaapzak en/ of deken naarmate de temperatuur lager is. Bij vorst krijgen de kinderen zelfs wanten aan en een muts op. En als het te warm wordt slapen ze gewoon binnen.

Heb je nog vragen of wil je eens komen kijken? Neem dan contact op met unitmanager Barbara Gelens op 06-46134710 of bgelens@kober.nl

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter