Nova Jongen, 1000e lid meisjesvoetbal Breda

0

Afgelopen zaterdag is Nova Jongen (7 jaar) gehuldigd, als 1000ste lid meisjesvoetbal Breda. Zij voetbalt bij GroenWit in het team JO7-8. Wethouder Daan Quaars en voetbalster Caitlin
Dijkstra zetten haar in het zonnetje.

Op de middenstip van het voetbalveld van Groen-Wit luisterde Nova met haar vader en moeder naar de wethouder. Hij vertelde hoe belangrijk voetbal is. Voor de kinderen omdat zij er vooral heel veel plezier in hebben en ook voor de ouders om hiernaar te kijken. Nova kreeg van hem een cadeautje: een trui met een speciale opdruk van het vrouwenvoetbal. Daarna was het woord aan Caitlin, die vertelde hoe haar carrière in de voetbal op 6 jarige leeftijd begon bij Jeka. Nu speelt zij bij Ajax en 019 Oranje.  Toen zij begon met voetballen was zij het enige meisje in het team. Op dit moment is dat gelukkig anders: in het team van Nova zitten evenveel meisjes als jongens. Voetbal is duidelijk haar leven en passie. Caitlin verraste Nova met een voetbal voor het hele team. Ook Paul Bové, voorzitter van het jeugdbestuur, feliciteerde Nova en haar ouders.

De voetbalwedstrijd tegen Jeka kon pas beginnen na de opwarming die Caitlin voor het team verzorgde en werd, na een helaas verloren wedstrijd, afgesloten met heerlijke taart.

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter